[B4 1.9 AAZ] nie działające szyby elektryczne
[B4 1.9 AAZ] nie działające szyby elektryczne
Witam
Mam mały problem z szybami elektrycznymi w mojej B4. Problem dotyczy szyb od strony pasażera z przodu i z tyłu, mianowicie zaczęło się tak, że szyby raz otwierały się a raz nie, czasem po dłuższym przytrzymaniu przycisku otwierania, teraz nie działają w ogóle, dodam jeszcze że od strony kierowcy wszystko działa normalnie, jesli ktoś miał taki problem lub wie jak to naprawić proszę o pomoc, pozdrawiam
Mam mały problem z szybami elektrycznymi w mojej B4. Problem dotyczy szyb od strony pasażera z przodu i z tyłu, mianowicie zaczęło się tak, że szyby raz otwierały się a raz nie, czasem po dłuższym przytrzymaniu przycisku otwierania, teraz nie działają w ogóle, dodam jeszcze że od strony kierowcy wszystko działa normalnie, jesli ktoś miał taki problem lub wie jak to naprawić proszę o pomoc, pozdrawiam
Witajcie.
Dołączam się do tematu ponieważ nie chce zakładać nowego.
Kupilem Coupe z niesprawnymi szybami elektrycznymi.
Od poprzedniego właściciela wiem,ze jak przestały działać to z obu stron. Twierdzil,ze zjarały się oba silniki.
Więc wziąłem się za przekaźnik.. Brak zimnych lutów i uszkodzeń na płytce
Jego numer to 287 (.... 959 257 B) a nie jak u wszystkich 363. Rok produkcji przekaznika :2006r.Oznakowania ORI(mogę wstawić jego zdjęcia)
Dalej.. do przełączników dociera prąd.Próbując otworzyć lewa szybę słychać jak tyka przekaźnik i chyba coś przy lewym silniczku (ale pewien nie jestem) natomiast klikając na szybę pasażera przekaźnik ani nie tyka ani nic się nie dzieje.
Cóż.Zauwazylem jeszcze ,ze próbując podnieść szybę pasażera z włącznika u kierowcy gaśnie podświetlenie przełącznika od strony pasażera.
Nie wiem co zrobić.
Pozdrawiam i proszę o porady,wskazówki.
Dołączam się do tematu ponieważ nie chce zakładać nowego.
Kupilem Coupe z niesprawnymi szybami elektrycznymi.
Od poprzedniego właściciela wiem,ze jak przestały działać to z obu stron. Twierdzil,ze zjarały się oba silniki.
Więc wziąłem się za przekaźnik.. Brak zimnych lutów i uszkodzeń na płytce
Jego numer to 287 (.... 959 257 B) a nie jak u wszystkich 363. Rok produkcji przekaznika :2006r.Oznakowania ORI(mogę wstawić jego zdjęcia)
Dalej.. do przełączników dociera prąd.Próbując otworzyć lewa szybę słychać jak tyka przekaźnik i chyba coś przy lewym silniczku (ale pewien nie jestem) natomiast klikając na szybę pasażera przekaźnik ani nie tyka ani nic się nie dzieje.
Cóż.Zauwazylem jeszcze ,ze próbując podnieść szybę pasażera z włącznika u kierowcy gaśnie podświetlenie przełącznika od strony pasażera.
Nie wiem co zrobić.
Pozdrawiam i proszę o porady,wskazówki.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To normalne bo nie ma osobnych kabli od podświetlania i podświetlanie bierze z jednego z kabli sterujących gdy w spoczynku jest na nich masa a gdy pojawi się na niej plus po wciśnięciu klawisza to po prostu gaśnie.zakwas pisze:Zauwazylem jeszcze ,ze próbując podnieść szybę pasażera z włącznika u kierowcy gaśnie podświetlenie przełącznika od strony pasażera.
Zobacz czy dociera prąd na silniki.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Daniel Choros
- Forum Audi 80