[KV 2,2] Słabo odpala audi coupe gt
[KV 2,2] Słabo odpala audi coupe gt
Witam. jak w temacie moja audi coupe gt 2,2 kv 86r cieżko odpala. kupiłem je pare dni temu wiec nie wiem co i jak sie zepsuło. na zimnym silniku pali w miare za to jak jest ciepły postoi około 10 min musze go krecic około 30 sek. teraz co zdiagnozowałem. mam zamontowany kolektor ssacy z NG pompe paliwa poprzedni własciciel wymienił jeszcze sie swieci.układ dolorowy uszczelniony było pare dziurek. pali lepiej ale dalej nie to jakby nie chciało uniesc klapy spiętrzajacej. nie zalewa swiec. paliwo daje bo sprawdziłem przed przepływomierzem za to jak poluzuje wężyk paliwa to nie podaje dopiero jak lekko uniose klapę spiętrzającą. co mnie ciekawi to w miejscu gdzie powinna być śruba od regulacji nie ma nic... dziura. silnik trzyma obroty około 1200. aha czujnik temp. wymienione. jezdzi normalnie nie dławi sie. wspone jeszcze ze poprzedni własciciel wywalił akumulator cisnienia paliwa i z jednego weżyka tego ciękiego kapała bęzyna. zaślepiłem. ale dalej tak samo sie zachowuje.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2015, 08:38 przez zguda13, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [KV 2,2] Słabo odpala audi coupe gt
Czujnik oryginalny czy zamiennik?zguda13 pisze: aha czujnik temp. wymienione. jezdzi normalnie nie dławi sie.
Pompa paliwa musi dawać odpowiednie ciśnienie. Ciekawe czy nie jest za słabe w tej co kupił. Wyjmij ją i podaj numery żeby ją zweryfikować.zguda13 pisze:pompe paliwa poprzedni własciciel wymienił jeszcze sie swieci.
Regulator Ciśnienia paliwa, jak samo przez się mówi, daje ciśnienie paliwa w układzie paliwowym. Bez niego może być problem z ciśnieniem paliwa. Mam chyba z ng. Na pewno mam cały przepływomierz z ng. Ziomek swego czasu wkładał taki sprzęt ode mnie. Mogę podpytać co i jak jak coś.zguda13 pisze:wspone jeszcze ze poprzedni własciciel wywalił akumulator cisnienia paliwa i z jednego weżyka tego ciękiego kapała bęzyna. zaślepiłem. ale dalej tak samo sie zachowuje.
Pisz jak będziesz wiedział coś jeszcze.