[B3 1.8 JN] szarpanie na lpg i benzynie
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 JN] szarpanie na lpg i benzynie
Witam,bardzo prosze o pomoc.Autko do tej pory bylo spoko.Kiedys troche piszczala pompka paliwowa ale ucichla.Od wczoraj znow zaczela piszczec i jak jechalam na benzynie to zaczelo sie szarpanie.Po przelaczeniu na gaz bylo ok.Dzis znow sytuacja sie powtorzyla.Przejechalam ponad 150 km na gazie i bylo dobrze.Po kilku godzinach postoju znow mialam jechac i odpalilam juz tylko na samym gazie.Odezwala sie piszczaca pompka i auto zaczelo szarpac tym razem na gazie.Wogle nie chcialo wejsc w obroty.Wszystkie przewody wymieniane byly w ub roku na wakacjach,palec,kopulka tez.Lpg bez swkwencji.Co moze byc pzryczyna takiego zachowania???Jestem zla bo akurat teraz auto jest bardzo potrzebne a tu takie cos :cry: Dziekuje serdecznie za odpowiedzi.
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
chudzinka77, mówiłem o przewodach WN,świecach, aparacie zapłonowym i palcu tzn o ich sprawdzeniu, wiem wiem pisałaś że je wyieniałaś ale to nie znaczy że nie mogły ulec uszkodzeniu. No od tego bym zaczął.
Co do pompki to możliwe że też kończy żywot no i przy okazji jej wymiany trzeba by filtr paliwa też dać nowy.
A jakichś wystrzałów gazu nie miałaś :?:
Co do pompki to możliwe że też kończy żywot no i przy okazji jej wymiany trzeba by filtr paliwa też dać nowy.
A jakichś wystrzałów gazu nie miałaś :?:
-
- Forum Audi 80
PieterB to dlaczego po odłaczeniu pompki paliwa auto nie odpala na gazie jesli prawdopodobnie sa to dwie rozne instalacje?Mam zwykła instalację,która przelącza sie samoczynnie z bp na lpg przy obrotach powyzej 1600 w polozeniu nr2.Polożenie nr 1 to sama bp,polozenie 0 to lpg no i wlasnie w polożeniu 0 nie moge odpalić bez pompki.Jak krece to kontrolka lpg się świeci ale nie odpalaZ gory bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi jakich mi udzielasz.
[ Dodano: 2015-05-02, 12:22 ]
PieterB co do tych wystrzałów gazu to wczoraj na postoju tak sie zdarzyło.Jak dało sie mu więcej gazu to nie wchodził w obroty przy 2500 i wtedy strzelał
[ Dodano: 2015-05-02, 12:22 ]
PieterB co do tych wystrzałów gazu to wczoraj na postoju tak sie zdarzyło.Jak dało sie mu więcej gazu to nie wchodził w obroty przy 2500 i wtedy strzelał
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
na lpg to ja specjanie nie zanam się, poczekaj na aldiego jak się zjawi to coś podpowiechudzinka77 pisze:PieterB to dlaczego po odłaczeniu pompki paliwa auto nie odpala na gazie jesli prawdopodobnie sa to dwie rozne instalacje?
Wiem tylko że przy sekwencji bez pompki paliwa auto nie zapali trzeba w trybie awaryjnym może i tu tak jest.
Skoro był strzał sprawdź też dolot powietrz znaczy tą gumę idącą od filtra powietrza do przepustnicy no i samą klapę przepływki czy cała i nie pogięta albo gdzieś zaczepia i niechodzi płynnie.