[B4 2.0 ABT] stuki w silniku
[B4 2.0 ABT] stuki w silniku
witam, przeszukałem forum i nie moglem znalezc dokładnie mojego problemu wiec załozylem nowy temat, audi posiadam 4 miesiace, po 2 miesiacach od zakupu zauwazylem stukanie w silniku, mozliwe ze olej nie był juz przez dłuzszy czas zmieniany w tym aucie, wiec zmienilem olej i wlałem 15w40, stuka i na zimnym i na ciepłym, przy nizszych i wyzszych obrotach, gdy jade czy stoje cały czas słychac stuki, mechanik powiedział ze to w głowicy i mozna kupic głowice za 100zł i wymienic albo poprostu jezdzic az sie nie rozwali ale nie jestem przekonany czy zaraz nie bede musiał w silnik wkładac wiekszych pieniedzy jak sie okaze ze to cos innego. miał ktos moze podobny problem albo zetknął sie z podobnym problemem
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
marcinN2, mizerny opis ale skoro mechanik stwierdził że w głowicy to może tak jest. Na odległość tego niezdjagonozujemy.
Ciekawe jak ciśnienie oleju jest, czy przy wymiane filtr też zmieniałeś? i dlaczego taki kijowy olej a nie chociaż 10W.
Ciekawe jak ciśnienie oleju jest, czy przy wymiane filtr też zmieniałeś? i dlaczego taki kijowy olej a nie chociaż 10W.
nie licz na to że za 100 kupisz dobrą głowicę, moim zdaniem lepiej zregenerować swoją i mieć pewne.marcinN2 pisze:mozna kupic głowice za 100zł