[B4 TDI] skrzynia biegów...
[B4 TDI] skrzynia biegów...
przed wymianą sprzegla podczas jazdy slyszalem takie dziwne dzwięki w aucie z okolic miejsca stop pasażera. pozatym przy przyspieszaniu z niższych obrotów mialem to samo. dzis wymienili mi sprzeglo i taki hałas jest nawet podczas postoju. nie wiem dla czego bo przy skrzyni nic nie grzebali. olej jest, nawet wymieniony.
najlepsze ze jak wcisne sprzegło to jest cisza. a jak puszcze to znowu hałasuje. Co to moze byc? mechanicy obstawiają padnięta skrzynie biegów... szczerze mówiąc ja tez...
i teraz pytanko... czy skrzynie musze kupic tylko do TDI czy od innych silników tez pasują? rok auta 92.
najlepsze ze jak wcisne sprzegło to jest cisza. a jak puszcze to znowu hałasuje. Co to moze byc? mechanicy obstawiają padnięta skrzynie biegów... szczerze mówiąc ja tez...
i teraz pytanko... czy skrzynie musze kupic tylko do TDI czy od innych silników tez pasują? rok auta 92.
Do silnika 1Z w Audi B4 montuje sie skrzynię o oznaczeniu BAA. Niestety jest to droga skrzynia, która kosztuje dwa razy więcej niż do silnika benzynowego. Za egzemplarz w super stanie trzeba dać 700 - 800 PLN. Nie polecam montowania skrzyni od silnika benzynowego gdyż sporo stracicie na prędkości maksymalnej. Skrzynia od Audi TDI A4 będzie pasowała pod warunkiem, że przeguby wewnętrzne mają taką samą średnicę.