ja bedę podzielął opinie Sparka . Pisałem na początku ile mam kasy , to z radia za 300 zł robiło się radio za całą kwote którą miałem - bo niektórzy podchodzą do tematu - albo wsadzasz sprzęt za 5000 zł albo zostań przy kaseciaku i ori głośnikach . Ze skrajności w skrajność . Chciałem wyważyć maxymalnie dobrze kwote 1200 zł - czyli zachować proporcje w tej kwocie na : radio , głośniki 165 przód , suba i wzmaka . No i powiem szczerze , z pomocą niektórych osób udało się to - a Ci co pisali odpuść sobie - nie mieli racji .
Szukałem konkretnych porad a nie hejtu - bo to że się nie da - łatwo jest powiedzieć - trudniej dobrze doradzić . Ale nie ma się co spinać - mam nadzieje że na przyszłość niektórzy wykażą się większą pomocą - bo nie szukałem krytyki - jak ktoś ma siać krytyke lepiej nie pisać w ogóle . Dlatego tym co pomogli bardzo dziękuję . Dodam tylko że sprzęt gra w ASTRZE II kombi .
Nie lubię jak się szuka pomocy i potem nie podsumuje co się koniec końców zamontowało i jak się temat zakończył : więc do rzeczy :
radio ALPINE CDE 9880 R z USB - 300 zł ( uzywka )
Głośniki przód A6.2CS autotek - 200 zł
Wzmak 6 kanałów Rodek 680 i : 350 zł ( używka )
Subwoofer - Powerbass S-1204 w skrzyni bass reflex - 300 zł
Kable hollywooda : zasilający 21 mm2 , reszta jak w zestawie - 170 zł
Montaż całości - 150 zł
wygłuszenia - brak
głośniki tył - wyrzucone
Różnica między tym co było a jest - kolosalna . Nie ma tu mowy o jakim kolwiek prównaniu ori a tego co jest . Mnie w 100 % to wystarczyło , dodam że audiofilem nie jestem - a przy ustawieniu głośności w radiu na 20 - bolą uszy - na więcej nawet jeszcze nie puszczałem .
Wygłuszenie jak widać nie jest mi narazie potrzebne , bo jestem zadowolony z tego co jest - co nie znaczy że wygłuszenia nie będzie - bo będzie w następnym etapie .
Co do kolegi którzy szuka zestawu za 800 zł . Powiem tylko tyle - że wzmacniacz w zestawie audio - to dla mnie rzecz pierwszorzędna . Jeżeli montujemy nowe głośniki - to tylko pod wzmak . Ale to tylko moje zdanie
. Poprostu głośniki pod wzmakiem odżywają - nie ma tu porównania - granie pod radiem a wzmakiem . Jeżeli miałbym coś wstawiać za tą kasę - to : radio , wzmak i głośniki przód . W dalszej kolejności - wygłuszenie a na końcu sub .
Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc , jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem .
Dodam , że nieraz po odpaleniu zestawu słychać brzęczenie w lewym twitterze , ktore nasila się po dodaniu gazu wzras ze wzrostem obrotów- oczywiście tylko na ściszonym radiu - po podgłoszeniu nie slychac tego dźwięku - ale po minucie - dwóch ten dźwięk całkiem milknie - nawet na ściszonym radiu . Nie wiem od czego to jest i szukam póki co rozwiązania tego problemu - mimo że wystepuje tylko przez pierwsze 2 minuty . Jak ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę - mimo iż z tego co się dowiadywałem i doczytwałem - przyczyn może być setki