[All] Ceramizer Auto-Repair
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Tego nie wiem. Przejechałem dopiero ok 800 może 1000 km. Stan oleju po przejechaniu tych km nie zmienił się. Jest cały czas max na bagnecie, a kolor oliwy nie jest czarny, zatem polatam jeszcze sporo z tą oliwą i preparatem.@DOC powiedz proszę ile już przejechałeś kilometrów po zastosowaniu ceramizera ? Pytam ,bo zastanawiam się czy to nie jest efekt krótkotrwał
Nie chcę chlapać za dużo, bo mogę być w błędzie, może auto stało nie na zupełnie równym podłożu, ale oliwy powinno mi już troszkę ubyć na bagnecie, a tak się jakby nie stało.
Generalnie ( najprawdopodobniej uszczelniaczami ) auto bierze mi ( może brało, cholera wie ) ok 1 litra na 4 tys km.
Boję się przechwalać ten wynalazek, dlatego staram się wiele nie pisać.
No to mi trochę więcej bierze, bo ok 1 litra na 1,5 tys. km a jak dostaje w palnik porządnie to bierze 1 litr na 1 tys. km. Ceramizera jeszcze niestety nie zalałem, paczka przyszła, ale musiałem pojechać za granice innym samochodkiem i mój stoi nieruszanyDoc pisze:Generalnie ( najprawdopodobniej uszczelniaczami ) auto bierze mi ( może brało, cholera wie ) ok 1 litra na 4 tys km.
Ja co prawda nieużywałem ceramizera bo z moim silnikiem wszystko w najlepszym porzadku ale kupowałem dla szwagra który zaaplikował go do swojego forda mondeo 1,8 TD bo przy temperaturach poniżej zera "żucał palenie"co mnie trochę zdziwiło bo ciśnienie miał na garach 26 ,27, 28, 26 jednak mechanicy do których prowadzał auto stwierdzili że i tu cytat "gdyby miał volkswagena albo audi z dislem to niebyło by problemu ale fordy tak mają"...zaplikował ceramizer przejechał już coś powyżej tysiąca kilometrów i zaczął mu ford odpalać w temperaturach w których wcześniej nieodpalał ....kupowałem oczywiście z 10%znizką powołując sie na nasze forum
Idź na www.ceramizer.pl powiedz, że jestes z forum Audi 80, podaj swój nick z tego forum, poproś i rabat i kup ceramizer jaki uważasz tj: Jeśli do silnika, to poproś do silnika.
Czy zniżka obowiązuje wszystkich userów zarejestrowanych na forum :?: Gdzie się wpisuje dane do zniżki na www.ceramizer.pl :?: Czy do zniżki trzeba się tam rejestrowac :?:
Ja już kupiłem ceramizer do silnika i skrzyni jakieś 3 tygodnie temu i nie mam kiedy postawić samochodu na 4 godzinki, bo z prędkością kapelusznika to męka dla mnie i dla samochodu
A do skrzyni to jak będę miał czas.
Jak się sprawdza w starszych silnikach gaźnikowych dam znać jak użyję, może już to będzie w tą sobotę.
Pozdrawiam
A do skrzyni to jak będę miał czas.
Jak się sprawdza w starszych silnikach gaźnikowych dam znać jak użyję, może już to będzie w tą sobotę.
Pozdrawiam