[B3/B4 ALL] Diagnostyka VAG
To jest niemożliwe ,że mam ubogi sterownik ,bo kiedy jeszcze nie miałem swojego vaga i walczyłem ze swoim przepływomierzem ,byłem u kolegi w warsztacie który posiada vaga i diagnozował mi auto.Pamiętam ,że jemu bloki na pewno działały ,bo widziałem w parametrach odchylenie przepływomierza w procentach i inne parametry.Więc wydaje mi się , że jest to wina samego vaga, po prostu mam kiepską wersję vag 2.5.Jaką versje najlepiej mieć żeby działały bloki pomiarowe.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Przecież Digifant starszy (1991 r) był w pełni możliwy w diagnostyce. Czytał pięknie bloki pomiarowe. Czy to był Vagcom 2.08 PL, czy 3.11 lub 4.09 EN .
W swoim temacie dałem link do właściwych ustawień i opis grupy 000.
Tylko dobrze skonfigurować kabel i jazda.
[ Dodano: 2015-05-29, 19:45 ]
Tylko adaptacja jest dostępna w nowszych sterownikach ABK. Do bodajże sierpnia 1993 jest to niemożliwe.
W swoim temacie dałem link do właściwych ustawień i opis grupy 000.
Tylko dobrze skonfigurować kabel i jazda.
[ Dodano: 2015-05-29, 19:45 ]
Tylko adaptacja jest dostępna w nowszych sterownikach ABK. Do bodajże sierpnia 1993 jest to niemożliwe.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Na każdej wersji działa czy to polski vag czy vag-com nie spotkałem się by bloki pomiarowe nie działały jeżeli tylko jest połączenie z ecu to musi.cinu77 pisze:po prostu mam kiepską wersję vag 2.5.Jaką versje najlepiej mieć żeby działały bloki pomiarow
Oczywiście bloki działają tylko na zapłonie i na biegu jałowym zwiększone po 1,5tys obroty przerywają połączenie.
Kabel diagnostyczny
Witam co sądzicie o tym kablu
http://allegro.pl/interfejs-vag-usb-kkl ... 10455.html
dodam że mam win 7, jak zły dzieł to proszę o przeniesienie. Pozdrawiam
http://allegro.pl/interfejs-vag-usb-kkl ... 10455.html
dodam że mam win 7, jak zły dzieł to proszę o przeniesienie. Pozdrawiam