[B4 ABK]Problem z nawiewami -szyby,nogi,środek
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Brakuje ci wiązki bo nie widzę Od skrzynki do wiazki nagrzewnicy tam właśnie jest ten owy przekaźnik co sie pytasz.
Wiązka komory sinika kończy się zielona wtyczka a wtyczki nagrzewnicy zaczynaja sie dwoma wtyczkami czerwona i brązowa okrągła wiec tego nie podłączysz brakuje właśnie wiazki która połaczy te wtyczki a w niej jest sterownik.
No chyba ze jest zbunkrowana ale na zdjeciach nie widac.
Wiązka komory sinika kończy się zielona wtyczka a wtyczki nagrzewnicy zaczynaja sie dwoma wtyczkami czerwona i brązowa okrągła wiec tego nie podłączysz brakuje właśnie wiazki która połaczy te wtyczki a w niej jest sterownik.
No chyba ze jest zbunkrowana ale na zdjeciach nie widac.
Witam ponownie
Zlokalizowałem wyciek. "Niestety" stało się to w czasie jazdy i większego obciążenia silnika na autostradzie nagle coś syknęło, pojawiła się para wewnątrz i płyn wyciekł na nogi kierowcy. Wyciekło go trochę ponad litr. Po zatrzymaniu dolałem wody ile miałem i dotoczyłem się jakieś 2km do stacji, gdzie uzupełniłem do pełna wodą destylowana i dojechałem jakieś 8km do domu. No i na tej trasie nic nie zeszło.
Wychodzi na to że wyciek jest gdzieś z okolic nagrzewnicy. Jak się za to zabrać - czy trzeba całą deskę wyjmować, czy jest jakieś inne dojście??
Zlokalizowałem wyciek. "Niestety" stało się to w czasie jazdy i większego obciążenia silnika na autostradzie nagle coś syknęło, pojawiła się para wewnątrz i płyn wyciekł na nogi kierowcy. Wyciekło go trochę ponad litr. Po zatrzymaniu dolałem wody ile miałem i dotoczyłem się jakieś 2km do stacji, gdzie uzupełniłem do pełna wodą destylowana i dojechałem jakieś 8km do domu. No i na tej trasie nic nie zeszło.
Wychodzi na to że wyciek jest gdzieś z okolic nagrzewnicy. Jak się za to zabrać - czy trzeba całą deskę wyjmować, czy jest jakieś inne dojście??
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Jelly, tu masz wszystko opisane https://audi80.pl/topics75/all-b3-b4 ... t31216.htm
[B3 1.6 PP] Brak chłodnego powietrza z dmuchawy
Witam! Drobna kwestia, ale denerwująca - z dmuchawy leci wyłącznie gorące powietrze, nawet jak pokrętło jest na niebieskim. Wina filtra kabinowego, czy coś innego?