Witam wszystkich, jako że zostałem posiadaczem Audi 80 B4 w wersji kombi, w niebieskim środku postanowiłem zacząć działać. Rozglądam się za elementami chcę wymienić, fotele oraz wykładzinę podłogi, i tutaj pojawia się kilka pytań.
-Czy wykładzina podłogi z Sedana podejdzie do kombi czym się różni ?
-Fotele wiem że przód jest taki sam jak w Sedanie ale czy kanapa jest taka sama czy różni się jest dłuższa/szersza?
-Na co uważać przy wyciąganiu wykładziny podłogi na które elementy uważać ?
Myślę również o ściągnięciu oryginalnego obszycia boczków drzwi i oflockowaniu tych boczków ktoś robił kiedyś coś takiego, wyciera się flock na jak długo starcza ?
[B4 2.0 ABT] Wymiana wykładziny oraz foteli kilka pytań
Witam, Panie kolego, przewertuj ten dział trochę albo użyj szukajki bo jest kilka tematów odnośnie foteli.. - z tego co kojarzę, to tył od sedana nie podejdzie, chodzi oczywiście o oparcie, bo siedzisko raczej będzie ok.
Mogę za to się wypowiedzieć co do floku... bo mam zrobione słupki, podsufitkę i deske w innym aucie.. - jest jeden minus.. nie jeżdżę nim na prawie wcale..
ale ogólnie flock jest trwały, wycierać się nie powinien, na pewno nie nadaje się na "miękkie" podłoże, trzeba wpierw pozbyć się starego materiału.
Co do wykładziny, to chyba przesadziłeś.. ściągasz powoli, uważnie i jest.. uważać musisz zawsze i wszędzie, nie wiem czy w A80 jest klejona w niektórych miejscach, ale jeżeli tak, to tam ostrożnie żebyś nie podarł, to samo przy mocowaniach foteli - żeby się nie zaczepiła, pociągniesz i już będzie miała za duże wycięcie...
Mogę za to się wypowiedzieć co do floku... bo mam zrobione słupki, podsufitkę i deske w innym aucie.. - jest jeden minus.. nie jeżdżę nim na prawie wcale..
ale ogólnie flock jest trwały, wycierać się nie powinien, na pewno nie nadaje się na "miękkie" podłoże, trzeba wpierw pozbyć się starego materiału.
Co do wykładziny, to chyba przesadziłeś.. ściągasz powoli, uważnie i jest.. uważać musisz zawsze i wszędzie, nie wiem czy w A80 jest klejona w niektórych miejscach, ale jeżeli tak, to tam ostrożnie żebyś nie podarł, to samo przy mocowaniach foteli - żeby się nie zaczepiła, pociągniesz i już będzie miała za duże wycięcie...