Witam wiem że pewnie ktoś zaraz napisze że był taki temat ale proszę przeczytać. Zlokalizowałem wyciek ze skrzyni przy wodziku jak wiem tam jest jakiś uszczelniacz (oring) jak zwał tak zwał. Czy mógłby ktoś mi pokolei napisać co rozkręcać i jak postępować aby go wymienić ? Chciałem wymienić olej w skrzyni ale skoro jest wyciek to raczej bez sensu więc najpierw chciałbym zająć się jej uszczelnieniem.
Z góry dziękuję i Pozdrawiam.
[1.9 TD AAZ] Wyciek ze skrzyni
-
- Forum Audi 80
rozkręcania praktycznie nie ma ,tyle co musisz wykręcić śrubę na klucz chyba 10 by rozpiąć od skrzyni drążek i tyle.
W następnej kolejności zaopatrz się w dużo cierpliwości by wydłubać oring ,może być do tego jakis nie duzy płaski wkretak na końcu troche zakrzywiony co ułatwi wydłubanie oringu.
w miarę możliwości uważaj byś wybieraka ze skrzyni nie podrapał tym wkretakiem bo puzniej i powcisnieciu nowego uszczelniacza moze ci to nie wiele pomóc
jak bedziesz potrzebował pomocy to pisz
W następnej kolejności zaopatrz się w dużo cierpliwości by wydłubać oring ,może być do tego jakis nie duzy płaski wkretak na końcu troche zakrzywiony co ułatwi wydłubanie oringu.
w miarę możliwości uważaj byś wybieraka ze skrzyni nie podrapał tym wkretakiem bo puzniej i powcisnieciu nowego uszczelniacza moze ci to nie wiele pomóc
jak bedziesz potrzebował pomocy to pisz
-
- Forum Audi 80