Witam, jak w temacie, mam problem z radiem w moim b4, auto zakupione tydzień temu z radiem JVC KD-R501. Objawy są takie, że radio zaświeca się po podłączeniu go wtyczką i zaraz gaśnie, podobnie dzieje się gdy nacisnę przycisk do wyjmowania płyty, zaświeca się napis "eject" i po chwili gaśnie. Załączam fotki jak wyglądają kabelki-widać, że coś było tam rzeźbione, może dojrzycie tam jakieś błędy w podłączeniu, mam nadzieję, że coś na nich widać ew. moge zrobić jakieś inne zdjęcia.
Dla mnie to mega czarna magią, więc proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam!
[B4 2.0 ABT] Radio JVC nie działa, fotki instalacji
Z tych zdjęć to trochę ciężko coś rozkminić. Na początek podejrzewałbym uszkodzenie radia ale z takim podłączeniem wszystko jest możliwe. Przede wszystkim spróbuj zlokalizować czy wszystkie przewody od zasilania są w porządku czyli masa, zasilanie stałe i po stacyjce. Ale obawiam się że sam nie dasz rady.
Okej, rzeźby ciąg dalszy Usunąłem z instalacji tę przejściówkę do JVC i wygląda to obecnie tak:
+ to kabel niebiesko-czerwony
masa kabel brązowy
Dorwałem od kumpla ori radio Audi Beta, podłączyłem i działa.
Te przejściówkę ogarnąłem, połączyłem przecięte kable kolorami i obecnie po podłączeniu moje JVC nawet się nie zaświeca :lol: co mogę dalej sprawdzić?
+ to kabel niebiesko-czerwony
masa kabel brązowy
Dorwałem od kumpla ori radio Audi Beta, podłączyłem i działa.
Te przejściówkę ogarnąłem, połączyłem przecięte kable kolorami i obecnie po podłączeniu moje JVC nawet się nie zaświeca :lol: co mogę dalej sprawdzić?