[B3 2.0 3A] zapach spalin w aucie
[B3 2.0 3A] zapach spalin w aucie
witam kolegów i mam krótkie pytanie czemu podczas jazdy czuć i to nawet mocno zapach spalin w kabinie ale dzieje się to tylko jak otworze jakieś okno albo szyberdach bo jak jade i wszystko jest szczelnie pozamykane to nic nie czuć a tylko wystarczy że byle co uchyle to odrazu wpadają spaliny do środka no a w taki upał to się nie da jeżdzić przy zamkniętych całkiem oknach,dodam że cały układ wydechowy jest nowy bo tak już po kolei wszystko wymieniałem to walcze z tym już ponad rok i dalej bez zmian i dzisiaj nawet wymieniłem nówki wszystkie uszczelki pod kolektorem ssącym i wydechowym i dalej jest bez zmian i tu już mi ręcę opadły więc prosze was o porady bo nie wiem co może być przyczyną., <buu> <buu>
końcówek dziwnych nie mam bo też tak myślałem i jak ją kupiłem to właśnie była taka imitacja dwururki i ją właśnie w pierwszej kolejnośći wyrzuciłem rok temu a sam końcowy tłumnik jest mocno wysunięty poza karoserie a co do tej kratki co jest na podszybiu to już też dawałem taką grubą włóknine że nawet jak nawiew włańczałem to nic nie dmuchało przez kratki a i tak to nić nie dało i spaliny dalej wpadały i dlatego tak jak już pisałem dzisiaj wymieniłem wszystkie uszczelki pod kolektorami i dalej nic.,
[ Dodano: 2015-06-16, 20:48 ]
witam ponownie i powiem tak że kto może to niech pisze jakieś informacje bo z tymi spalinami się jeżdzić nie da i dodam tyle że troche poczytałem u wujka google i jedynie co się dowiedziałem to żeby zakleić kratke w bagażniku od wentylacji i tak dzisiaj zrobiłem a i tak to nic nie dało więc którędy te zawirowania spalin wlatują to już nie mam pojęcia i nawet dokleiłem dodatkową uszczelkę w bagarzniku żeby było szczelnie i to też nic nie pomogło wiec prosze o podpowiedzi..
[ Dodano: 2015-06-16, 20:48 ]
witam ponownie i powiem tak że kto może to niech pisze jakieś informacje bo z tymi spalinami się jeżdzić nie da i dodam tyle że troche poczytałem u wujka google i jedynie co się dowiedziałem to żeby zakleić kratke w bagażniku od wentylacji i tak dzisiaj zrobiłem a i tak to nic nie dało więc którędy te zawirowania spalin wlatują to już nie mam pojęcia i nawet dokleiłem dodatkową uszczelkę w bagarzniku żeby było szczelnie i to też nic nie pomogło wiec prosze o podpowiedzi..