Witam, chciałbym zaprezentować swoje Audi Coupe z silnikiem 2.0+sekwencja (stag 4gen) ozn. 3A z 1990r. Samochód posiadam niespełna 3 tygodnie , jednak nie jest to moje pierwsze audi, podliczając jest ono 3 moim pojazdem z czterema kółkami na grillu. Auto kupiłem za dość okazyjne pieniądze, jednak do zrobienia była uszczelka pod głowicą. Audi stało na zwykłych stalówkach i wymagało z lekka dopieszczenia. Wykonałem kompletny remont "góry silnika" tzn zregenerowałem głowicę, wymieniłem wszystkie uszczelki (głowicy,kolektorów itp..) simmering na wałku rozrządu oraz na wale, rozrząd, przewody zapłonowe, świece, płyny. Pomiar kompresji silnika wykazał 12 barów. Zakupiłem 17 calowe alufelgi, miałem zamiar montaż felg z rantem lecz wkońcu zdecydowałem się na te widoczne na zdjęciach. W najbliższym czasie planuje montaż nawiercanych tarcz hamulcowych, wymiane układu wydechowego, oraz zamierzam pomalować dokładki zderzaków na czarny połysk bo w chwili obecnej jest czarny mat który przyciąga brud.
To by było na tyle wraz z kolejnymi modyfikacjami będe na bierząco uzupełniał temat:).
Audi Coupe 2.0 3A 90' lpg MichalCoupe90
-
- Forum Audi 80