Witam , niedawno podczas włączania wycieraczk z pająka poszedl dym , aby nic wiecej sie nie spaliło zabrałem sie za rozebranie go zgodnie z wskazówkami na forum . Po zamontowaniu spowrotem nadal dzieje sie to samo. Dodam że dodatkowym objawem jest ,że na pozycji 0 - wycieraczki także działają. Macie jakies pomysły ??
dodam jeszcze : ze w pozycji 0 jest zwarcie miedzy 1 i 2, w pozycji 1 jest zwarcie miedzy 1 i 2 a także miedzy 2 i 3 , w pozycji 2 jest zwarcie miedzy 1 i 3, w pozycji 3 jest zwarcie 3 a 4 i 1 a 4 i 1 a 3. Aczkolwiek nie wiem w jaki sposob to ma poprawnie łączyć
[2.0] ABK dym z przelącznika zespolonego - pająk , zwarcie ?
No wlasnie nie , nic nie bylo podtopione , przeciscilem wiec tylko styki i złozyłem spowrotem.
[ Dodano: 2015-06-18, 13:59 ]
Grzebałem po forum i tak co znalazłem:
-przekażnik 229
-mechanizm wycieraczek (silnik )
-i oczywiście pająk
Czy mogę jakos w prosty sposób wyeliminować którąś opcje?? Bo tak założe nowy przekaźnik – jeśli jest zwarcie w pająku lub instalacji to pójdzie z dymem :roll: . Jeśli coś jest nie tak w instalacji a założę nowy pająk też pojdzie z dymem :roll: . Chyba ,że się mylę…
[ Dodano: 2015-06-18, 13:59 ]
Grzebałem po forum i tak co znalazłem:
-przekażnik 229
-mechanizm wycieraczek (silnik )
-i oczywiście pająk
Czy mogę jakos w prosty sposób wyeliminować którąś opcje?? Bo tak założe nowy przekaźnik – jeśli jest zwarcie w pająku lub instalacji to pójdzie z dymem :roll: . Jeśli coś jest nie tak w instalacji a założę nowy pająk też pojdzie z dymem :roll: . Chyba ,że się mylę…
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Ja był koledze radził kupić nowy, bo kiedyś coś się zewrze konkretnie i nie zdążysz akumulatora odłączyć, albo nie będziesz miał czym. A już kilka Audików widziałem spalonych. A to przecież fajne autka są i wcale nie takie tanie. Taki włącznik kosztuje mniej niż sto zł, więc moim zdaniem nie warto rzeźbić. Sam też włożyłem nowy, żeby się kiedyś nie zdziwić. A potem kolejne auto kupować. Opisane mam tu https://audi80.pl/topics102/b4-abk-c ... t29724.htm