[all]Oznaczenia skrzyn biegow
No to ja mam zagadkę (świeżo sprowadzone auto znajomego): Audi 80 avant 95 rok silnik ABT i skrzynia CPH. Nic tu o tej skrzyni nie znalazłem, nie ma jej w tabeli na centrum. Co to za wynalazek? Chyba nie fantazja własna poprzedniego właściciela? Jak dla mnie jechać się tym na trasie nie da bo przy 120 jest 4000 obrotów. W moim ABT mam skrzynię CDY i 3000 obrotów przy 130km/h na trasie super, w mieście daje rade:-)
Mały edit: zapomniałem o naklejce w misce koła zapasowego-jest skrzynia CPH na niej więc tak to wyszło z fabryki. Można by to dopisać do listy skrzyń biegów na centrum.
Mały edit: zapomniałem o naklejce w misce koła zapasowego-jest skrzynia CPH na niej więc tak to wyszło z fabryki. Można by to dopisać do listy skrzyń biegów na centrum.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, 17:59 przez Damu$, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Witam
posiadam audice B4 z silnikiem ABK i automatyczną skrzynią biegów
Jakiś czas temu w skrzyni pojawiłsię drobny wyciek i po jakimś czasie skrzynia zaczęła mi przełączać w tryb awaryjny przy zmianie biegu z 4 na 3.
Teraz skrzynia prawdopodobnie padła już tak ze konieczna jest jej wymiana: Auto nie rusza z miejsca normalnie, dopiero po przygazowaniu zaczyna ledwo ruszać na 4000 obrotów po czym za zaraz znów przestaje się rozpędzać obroty idą do 5000 po czym dalej jedzie chwile i znowu to samo.
na rozgrzanym silniku jedzie w miare dobrze
podejrzewam że nic już się z nią nie da zrobić tak więc nosze się z wymianą.
W zaiazku z tym pytanie do Was jakie są oznaczenia skrzyń automatycznych w b4 i które z nich można zamontować do 2.0 ABK?
Pozdrawiam
posiadam audice B4 z silnikiem ABK i automatyczną skrzynią biegów
Jakiś czas temu w skrzyni pojawiłsię drobny wyciek i po jakimś czasie skrzynia zaczęła mi przełączać w tryb awaryjny przy zmianie biegu z 4 na 3.
Teraz skrzynia prawdopodobnie padła już tak ze konieczna jest jej wymiana: Auto nie rusza z miejsca normalnie, dopiero po przygazowaniu zaczyna ledwo ruszać na 4000 obrotów po czym za zaraz znów przestaje się rozpędzać obroty idą do 5000 po czym dalej jedzie chwile i znowu to samo.
na rozgrzanym silniku jedzie w miare dobrze
podejrzewam że nic już się z nią nie da zrobić tak więc nosze się z wymianą.
W zaiazku z tym pytanie do Was jakie są oznaczenia skrzyń automatycznych w b4 i które z nich można zamontować do 2.0 ABK?
Pozdrawiam