[B4 ABC] zegary predkościomierz
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Tu masz napisane jak go sprawdzić https://audi80.pl/b3-kontrola-genera ... t69848.htm
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
w domu sprawdzałem u siebie obrotomierz i predkosciomierz - po podaniu na niego 12 V wskaźniki od razu leca na maxa tu po odpaleniu od razu wskakuje na 60Km/ czyli dostaje jakies napiecie - czyli obwod niby jest cały ja bym tu obczaił ten impulsator koszt niewielki. ale tez nie daje gwarancji ze to to ;D bo cos tam lutowane w liczniku było i tez moze byc tak ze sciezki masz połaczone ze soba i odwala mu ale bardziej obstawiam impulsator
dzięki chłopaki za info , lutowaniem zajmuję się nie od dziś , mam też duzo sprzętu więc zwarć nie narobiłem. Myślę że nie zaszkodziło mu odświeżenie Dokładnie cos tam dostaje i przez pierwsze 2km nawet działa oczywiście od tych 60km/h idzie w górę , potem zaczyna świrować i znowu opada na te 60km/h i tak już zostaje. Podmienie impulsator i dam znać Mam nadzieje że to niezbyt skomplikowana operacja jak się ma podnosnik i warsztat do dyspozycji? Jak ktoś wymieniał proszę o info
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Witam koledzy, wymieniłem impulsator niestety bez zmian. Co prawda licznik działa, wskazówka nie wariuje, ale dalej startuje po zapłonie od 60km/h. Więc pomogło bo działa , ale wszystko wskazuje na to że prędkosciomierz uległ uszkodzeniu. Jeżeli ktoś by miał jakieś pozostałości licznika UN4 z V6 to prosze o oferty