Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Cabrio 1.8 ADR] Pompa Hamulcowa Cieknie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vuko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Cabrio 1.8 ADR] Pompa Hamulcowa Cieknie

Post autor: Vuko » 07 lip 2015, 21:45

Tak jak w temacie ostatnio podczas jazdy coś sie zaczęło robić z układem kierowniczym wprawdzie hamulce normalnie działały niemniej jak sie okazało (a przynajmniej tak mi "mechanik" powiedział) że układ hamulcowy i wspomaganie kierownicy jest chyba podpięta pod tą samą hydraulikę i tak oto podczas kręcenia ciekło z pod pompki jednocześnie hałasując kiedy sie nie ruszało kierownicą hałas był mniejszy.
Rozebrałem to dzisiaj i chciałem sie was poradzić dlaczego w tamtym miejscu cieknie i czy to wina tego małego otworu przelewowego (jak na fotce) .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sorry za głupie pytania mieszkam w UK lokalni mechanicy to nie mechanicy a u rodaków o coś sie doprosić ciężko. Sam nie jeste mechanikiem ale chce wiedzieć co i jak można naprawić i czy da sie to samemu zrobić.
Niewiem czy to wina pompy czy co sie tam "poodpierniczało"

[ Dodano: 2015-07-07, 21:45 ]
Liczyłem na waszą pomoc a tu lipa. Sprawy dalej nie mogę rozkminić bo to pompa hamulcowa ale dochodzi do nie trzeci przewód wszystko poskladalismy spowrotem do kupy ale płyn dalej cieknie z tego otworu. Cieknie to płyn od wspomagania bo ten hamulcowa ma inny kolor od wspomagania jest zielony.
Po wypompowaniu i wlanie nowego płynu wspomaganie normalnie działa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl