Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Coupe] Mokro pod nogami pasażera tylnego

Awatar użytkownika
chojnass
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chojnass » 08 cze 2015, 21:48

Umnie, z lewej strony listwa jest luźna, jak poleje wodę na wysokości szyberdachu i woda leci w stronę listwy wpływa, to jak otworzę drzwi jest mokry materiał na dole słupka, na samym dole można powiedzieć no i widać krople wody na uszczelce i na dole na plastikach. Natomiast z drugiej strony jest lepiej ale też lekko zalatuje, nie tak jak u kierowcy. A z tyłu zaś wszędzie jest sucho nie ma wody tylko najbardziej u kierowcy i lekko u pasażera, więc przednie boczne listwy szyby? Byłem u szklarza niby wiedzą oco chodzi. :->

krótki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krótki » 09 cze 2015, 08:30

Wkleiłem CI zdjęcia jak to u mnie wyglądało po rozebraniu. Jak zdejmiesz uszczelkę drzwi od lusterka w górę to zobaczysz listę aluminiową. Nie spodziewam się aby jakiś fachowiec chciał to robić, bo to sporo pracy.

Awatar użytkownika
szymsik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szymsik » 14 cze 2015, 22:46

mnie też to czeka... co prawda dużo się tej wody nie dostaje ale kiedyś w końcu się trzeba za to wziąć

Awatar użytkownika
chojnass
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chojnass » 25 cze 2015, 19:49

Dobrze, małe update, teraz szyba od nowa wklejona, wszystko wyczyszczone na nowo wklejone porządnie, zanitowane, listwy zanitowane i zasmarowane klejem i jest nieco lepiej, ale... Przy porzadnym strumieniu ze szlauchu woda dostaje sie do auta z obu stron na wysokości mniej więcej tam gdzie powinna być ta uszczelka TUTAJ której nie mam i czy ta uszczelka dociska do uszczelki drzwi na tyle że ta woda nie wpływa?

krótki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krótki » 25 cze 2015, 21:42

Brakuje Ci uszczelniaczy, więc jest dziura, to się woda dostaje. U mnie brakowało jednego, więc dokupiłem, Tobie radzę to samo. W uszczelce drzwi jest taka wkładka, którą też można zmienić, na tej wysokości co brakujący uszczelniacz ze zdjęcia.

Awatar użytkownika
chojnass
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chojnass » 25 cze 2015, 21:49

Co to za wkładka co to za uszczelniacz?

krótki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krótki » 26 cze 2015, 08:21

więcej napisałem w temacie - coupe 8b "uszczelniacze drzwi " kolegi xxtomek
poczytaj

Awatar użytkownika
chojnass
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chojnass » 27 cze 2015, 13:59

krótki, okey to z tymi uszczelniaczami wiem o co chodzi, ale pytanie kolejne z obu stron mniej więcej tam gdzie kończy się materiał słupka jakby ze środka uszczelki (z obu stron mniej więcej w tym samym miejscu) wydostaje się woda, TUTAJ ZDJĘCIE I leci to przy dużym strumieniu raczej. To jest wina źle założonej uszczelki? bo sam już nie wiem gdzie patrzeć

krótki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krótki » 27 cze 2015, 20:44

Mi to wygląda na nieszczelność listwy aluminiowej. Woda z dachu która wpływa pod uszczelkę listwy aluminiowej musi zostać odprowadzona do końca listwy na słupek. Jeżeli będzie nieszczelność woda wejdzie na rant słupka ( tam gdzie jest założona uszczelka ) i wypłynie po wewnętrznej stronie.
U mnie było tak samo.
Druga możliwość to odprowadzenie wody z szyberdachu, mnie to koledzy podpowiadali.

Awatar użytkownika
chojnass
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chojnass » 27 cze 2015, 22:13

No bo zerkałem lekko od środka podważając uszczelkę i z obu stron jak gdyby na końcu słupka przy uszczelce czegoś jakby brakowało jest taka ala dziura ma dodatek z prawej strony jakiś idiota wyciął w tej listwie nitowanej otwór żeby dojść do nita i dlatego z tej prawej strony leci bardziej. I teraz w sumie nie wiem widać że ta uszczelka siedzi w listwie ale na końcu jakby brakowało czegoś, czegoś co jeszcze tą wodę poprowadzi niżej. Sam nie wiem jak to opisać i nazwać ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl