[B4 2.0 ABT] licznik problem
[B4 2.0 ABT] licznik problem
Witam. Mam audi 2.0 90KM dzisiaj kupione i mam taki problem. Otóż mam w nim licznik od jakiejś lepszej wersji (taki jak jest w logo forum, tyle że wyskalowany do 260km/hm). Problem jest taki, a właściwie problemy, że po pierwsze obrotomierz działa poprawnie tylko jak są wyłączone światła. W tym górnym okienku na środku mruga "OK" na przemian z okienkiem od zegarka, którego nie ma. Licznik przekłamuję wartość o jakieś 10km.h. Nie mruga strzałka od lewego kierunkowskazu. Gdy załączony się awaryjne wtedy mruga prawa strzałka i kontrolka poduszki powietrznej. Komputer, który oczywiście nie działa jest tylko podświetlony, na manetce od wycieraczek są dwa przyciski (strzałki) z boku i jakiś przycisk od dołu. Dobra, teraz pytanie: da się to jakoś ogarnąć, naprawić? Jest to trochę denerwujące. A i jeszcze nie działa wskaźnik temperatury, tzn podnosi się do 60 stopni i stoi, chociaż wentylator się załącza.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2015, 16:50 przez jubar, łącznie zmieniany 3 razy.
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
wyczuwam niezłą jazde :mrgreen: no niestety :d jezeli licznik jest od nie tej wersji silnikowej to pewnie kostki nie poprzeszczepiane i mamy taka o to choinke ;D
a co było by gdybys ogarnał na chwile ten seryjny licznik i jego u siebie podłączył ?
ja na twoim miejscu juz dawno bym podmienil licznik na seryjny i wtedy szukal czy są problemy
a co było by gdybys ogarnał na chwile ten seryjny licznik i jego u siebie podłączył ?
ja na twoim miejscu juz dawno bym podmienil licznik na seryjny i wtedy szukal czy są problemy
Chyba kupię po prostu nowy licznik z obrotomierzem i zobaczę. Taki jak mam ile może być warty? I czy ktoś w ogóle to kupi.
edit:
z tego co widziałem to są one droższe od zwykłych. Podejrzewam że moje audi nie ma instalacji do komputera, da się jakoś zrobić żeby wszystko działało? Pewnie trzeba wszystkie czujniki montować i bawić się kostką?
edit:
z tego co widziałem to są one droższe od zwykłych. Podejrzewam że moje audi nie ma instalacji do komputera, da się jakoś zrobić żeby wszystko działało? Pewnie trzeba wszystkie czujniki montować i bawić się kostką?
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Mój silnik to ABK. Zdjęcie mam tylko takie https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5589C749
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Coś tam powoli zaczynam robić, ale Panowie skąd wziąć czujnik temperatury zewnętrznej? Po włączeniu zapłony na wyświetlaczu przeznaczonym do tego nic się nie wyświetla, dopiero po jakiejś minucie pojawia się "- - -". Możliwe, że jest po prostu niepodłączony, ale mi się wydaje że go nie ma sądząc po robocie poprzedniego właściciela. Jakieś oznaczenie tego czujnika podacie?