Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Włącznik świateł i wycieraczki przestały działać.

ODPOWIEDZ
Mitu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] Włącznik świateł i wycieraczki przestały działać.

Post autor: Mitu » 23 cze 2015, 21:14

Witam, ostatnio mam problem z przełącznikiem zespolonym. Jakiś czas temu przestały działać światła mijania, a przy ustawieniu włącznika świateł na światła pozycyjne lewe światło z przodu przerywa. Zazwyczaj przestaje jeśli dźwignię świateł podciągnie się lekko do góry. Jako tymczasowe rozwiązanie przepiąłem w lampach kable od świateł mijania na światła drogowe i włączam te drugie. Niedługo potem zauważyłem, że przednie wycieraczki działają tylko w trybie automatycznym szybkim i wolnym, ale po wyłączeniu nie wracają na dół. W dodatku tryb przerywany nie działa wcale, a ręczne, pojedyncze machnięcie po pociągnięciu w dół przesuwa wycieraczkę tylko gdy wajcha jest trzymana. Tylna wycieraczka działa normalnie.

Czy obie usterki (światła mijania / wycieraczki) są ze sobą związane, czy to tylko zbieg okoliczności?

Czy każdy zestaw przełącznika zespolonego z allegro będzie pasował na wymianę, czy trzeba szukać dokładnie tego samego modelu? A może da się go jakoś prosto naprawić?

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 24 cze 2015, 09:05

Mitu pisze:Czy każdy zestaw przełącznika zespolonego z allegro będzie pasował na wymianę, czy trzeba szukać dokładnie tego samego modelu?
z tego co wiem to chyba nie
A może da się go jakoś prosto naprawić?
można ale trzeba by najpierw rozebrać i zobaczyć co tam się narobiło

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 24 cze 2015, 10:55

Nie każdy będzie pasował ponieważ były "okrągłe" i "kwadratowe" - musisz szuakć takiego jak Ty masz, no chyba że chcesz sobie rezać :-P

elbula
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elbula » 24 cze 2015, 15:22

mam ci ja dwa na stanie ,i z tego co pamietam zależy od rocznika ,starsze maja mniejsza dziure na kolumne tam gdzie zakładamy przełącznik ,napisz jaki rocznik masz

Mitu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mitu » 27 cze 2015, 10:39

1993 - kierownica z poduchą, taka:Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl