[90B3] Jakie fotele i kanapa?
[90B3] Jakie fotele i kanapa?
Witam. Chciałbym w swoim Audi 90 B3 sedan zmienić fotele na ciemne. Posiadam beżowy welur ale jest brudzący. Chciałem kupić pokrowce ale moje fotele są kubełkowe a z kolei kanapa tylnia nie ma zagłówków tylko tzw garby i jedyne pokrowce na allegro do takich siedzeń kosztują 450 zł. Wolałbym sprzedać te fotele i kanapę i kupić drugie ciemne i wtedy możliwe ze wyszedł bym na 0zl. Moje pytanie jest dlatego następujące: od jakich samochodów do B3 podejdą fotele przód i kanapa?
Bez rezania:
Przednie i kanapa to wiadomo b3 b4 sedan i nie wiem jak z tyłem od avanta. Przednie coupé i cabrio, nie wiem jak z tyłem.
Z rezaniem:
A4 b5 przednie trzeba płozy przerabiać bo za szerokie a tył pasuje ale trzeba jakieś mocowanie dorobić.
A3 8l, Golf 4, Bora i chyba Leon, Toledo - przednie najprościej przerobić, instrukcja jest na forum a z tyłem nie mam pewności ale obstawiam ze podobnie jak w a4.
Podsumowując szukałbym z trzeciej opcji czyli a3 golf itp.
Fotele z 80 jeżeli koń nie wygryzł to ceny z kosmosu <ok>
Sam chce kiedyś zmienić na coś nowszego wiec troche sie naczytałem o tych fotelach :lol:
Przednie i kanapa to wiadomo b3 b4 sedan i nie wiem jak z tyłem od avanta. Przednie coupé i cabrio, nie wiem jak z tyłem.
Z rezaniem:
A4 b5 przednie trzeba płozy przerabiać bo za szerokie a tył pasuje ale trzeba jakieś mocowanie dorobić.
A3 8l, Golf 4, Bora i chyba Leon, Toledo - przednie najprościej przerobić, instrukcja jest na forum a z tyłem nie mam pewności ale obstawiam ze podobnie jak w a4.
Podsumowując szukałbym z trzeciej opcji czyli a3 golf itp.
Fotele z 80 jeżeli koń nie wygryzł to ceny z kosmosu <ok>
Sam chce kiedyś zmienić na coś nowszego wiec troche sie naczytałem o tych fotelach :lol:
Z wszystkich wymienionych wcześniej modeli wersje 4/5 drzwi (nie licząc wersji 80 o których wspomniał kolega wyżej). Z siedziskiem nie powinno być problemu natomiast oparcie w każdym innym modelu jest dzielone/rozkładane dlatego trzeba coś zmienić, może być delikatnie inny rozmiar. Nie znaczy to że nie podejdzie <ok>
Jeden z użytkowników B3 wpakował skórę z B5 (gdzie oparcie składa się z kilku części) i wyglądało elegancko. Także na pewno można tylko trochę czasu i pracy trzeba poświęcić :lol:
Najlepiej dla świętego spokoju na najbliższy szrot, miarka i mierzymy ewentualnie komis
Takie sposoby przynoszą najwięcej korzyści i mamy 100 % pewności
Jeden z użytkowników B3 wpakował skórę z B5 (gdzie oparcie składa się z kilku części) i wyglądało elegancko. Także na pewno można tylko trochę czasu i pracy trzeba poświęcić :lol:
Najlepiej dla świętego spokoju na najbliższy szrot, miarka i mierzymy ewentualnie komis
Takie sposoby przynoszą najwięcej korzyści i mamy 100 % pewności