[B4 2.0 ABT] licznik problem
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
jak wskażnik temperatury zewnetrznej bedzie podłaczony prawidlowo - a nie bedzie podłaczony sam czujnik to temperatura na wyswietlaczu wskoczy na 45* ale nie pamietam czy na minusie czy na plusie te kreski wskazuja mi na cos innego - ale sam nie wiem na co takie dziwne w sumie
czujnik ok 30- 50 zł jak szukałem ale zastanawiam sie nad termistorem koszt ok 20 zł
i mozna tez od innego auta wsadzicz czujnik- bedzie działac - ale pewnie bedzie przekłamywac
:idea:
P.S prawidlowo podłaczony czujnik powienien po przekreceniu kluczyka badz po właczeniu swiateł ( bez kluczyka w stacyjce) od razu sie włączyc i wskazac temperature - a nie po minucie wiec moze jest nie sprawny ?
P.S 2
sam zdziczalem z tymi kreskami jednym przy odpietym czujniku temperatury wskazuje 3 poziome losowe kreski - innym nic nie pokazuje nawet - a mi temperatura leci na 45*
Moze ktos sie jeszcze wypowie jak reaguje termometr po odbietym czujniku?
czujnik ok 30- 50 zł jak szukałem ale zastanawiam sie nad termistorem koszt ok 20 zł
i mozna tez od innego auta wsadzicz czujnik- bedzie działac - ale pewnie bedzie przekłamywac
:idea:
P.S prawidlowo podłaczony czujnik powienien po przekreceniu kluczyka badz po właczeniu swiateł ( bez kluczyka w stacyjce) od razu sie włączyc i wskazac temperature - a nie po minucie wiec moze jest nie sprawny ?
P.S 2
sam zdziczalem z tymi kreskami jednym przy odpietym czujniku temperatury wskazuje 3 poziome losowe kreski - innym nic nie pokazuje nawet - a mi temperatura leci na 45*
Moze ktos sie jeszcze wypowie jak reaguje termometr po odbietym czujniku?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
WyświetlaczMoze ktos sie jeszcze wypowie jak reaguje termometr po odbietym czujniku?
BORG reaguje właśnie trzema kreskami i to po czasie jak i włącza się po czasie bo to wyświetlacz analogowo-cyfrowy działa z klimatronikiem i z czujnikiem
VDO to wyświetlacz analogowy i działa tylko z czujnikiem działa od razu a nie wiem jak wyświetla odłączony czujnik.
Panowie, może ktoś ma jakiś pomysł, czujnik wymieniony, co prawda on i tak do dupy chyba jest bo jak sie borygo nagrzeje to zamiast podnosić sie wskazówka na szafie to miga tylko lampka ostrzegawcza na górze szafy że niby mu za gorąco, czyli obstawiam czujnik, na nowych zegarach jest dokladnie to samo ... Nowe zegary prędkosciomierz działa, wszystko git a wskaźnik temperatury ani drgnie, macie jakiś pomysł ?
Na jednych i drugich zegarach zwierałem niebiesko-brązowy kabel do masy i tez nic ...
Na jednych i drugich zegarach zwierałem niebiesko-brązowy kabel do masy i tez nic ...
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub