[B4 ABK] Wymiana przegubu zewnętrznego zakończona katastrofą
osłona spidan
Tak dobra osłony Spidan jak i Lobro produkowane są przez koncern technologiczny GKN.
Witam, ja mam inny problem. Dzisiaj miałem troche czasu i chciałem sobie wymienic prawy przegub. Tylko że ja w piascie mam śrube imbusową. I natym sie moja wymiana zakonczyła bo niemam takiego dużego imbusa. Ta śruba imbusowa była w oryginale montowana czy co? Troche mnie to zdziwiło że nie ma zwykłej śruby 24.
[ Dodano: 2015-07-06, 21:54 ]
Montował ktoś z Was przegub firmy Hart?
[ Dodano: 2015-07-06, 21:54 ]
Montował ktoś z Was przegub firmy Hart?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
W większych miastach cena będzie napewno wyższa. Ja jak wymieniałem ostatnio osłonę to mechanik wziął 35zł. Zresztą co tu ma kosztować jak dla kogoś kto z tym robił to jest 20min roboty. Ja juz się powoli zaczynam oduczać sam naprawiać gdyż mój mechanik ma dużo większe zniżki niż sam bym kupił daną część przez co cała naprawa nie jest taka kosztowna. Nawet nieraz nie chce mi się babrać.
Tylko pozazdrościć niestety czasem realia wygladają tak ,że mechanicy zarabiają też na częściach , nie mówiąc o oszustach , którzy czasem nawet nie wymieniają części za które się płaci. Co do przegubu – ja ostatnio wymianiałem za pomocą ściągacza ,który kosztował 59 zl. Około 40 minut roboty bez zadnych problemów.hudy pisze:mój mechanik ma dużo większe zniżki niż sam bym kupił daną część przez co cała naprawa nie jest taka kosztowna. Nawet nieraz nie chce mi się babrać.