[b3/b4] Zegary - tarcze biale i inne
ja jeszcze tylko dopowiem, że w B4 VDO też występowały problemy (tylko w prędkościomierzach z płytką umieszczoną równolegle do tarcz zegarów)... skutki podobne jak w UN4... chociaż te można swobodnie kręcić dookoła i nic się nie stanie <ok>
UN4 - mówią że nie rozbieralne, ale na pewno da coś radę z nich wyskrobać
wesołych świąt <mikolaj>
UN4 - mówią że nie rozbieralne, ale na pewno da coś radę z nich wyskrobać
wesołych świąt <mikolaj>
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Udało mi sie sciagnąc tarcze bez demontarzu wskzówki :!: Wystarczy oderwać ten czarny "kapturek" i odczepić metalowy "odważniczek" co jest na końcu wskazówki i normlanie da sie przeciagnąć tarcze bez demontarzu wskazówki, wydaej mi sie ze jest to chyba najlepsze rozwiązanie.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2007, 11:29 przez Solskier, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Kontakt:
Mi już przeszły białe tarcze, teraz chce zrbić podświetlanie na diodach led tak aby cyferki byly podświetlane na biało a wskazówka na czerwono, mam tak w wskaźniku doładowania i jest super, do tego dowale alu ringi i bedzie gitara.
EDIT:
Pobawiłem sie troche, i co sie okazuje, białe podświetlanie chyba jest nie możliwe do zrobienia na oginalnych tarczach od b4 vdo. Jak by nie kombinował to tarcza sama zmienia kolor światła, próbowałem nawet pozbyc sie czesci wartwy z tarczy (tej czerwonej) lecz na próżno- okazało sie ze cala taracza wykonana jest z tworzywa tego koloru...
EDIT:
Pobawiłem sie troche, i co sie okazuje, białe podświetlanie chyba jest nie możliwe do zrobienia na oginalnych tarczach od b4 vdo. Jak by nie kombinował to tarcza sama zmienia kolor światła, próbowałem nawet pozbyc sie czesci wartwy z tarczy (tej czerwonej) lecz na próżno- okazało sie ze cala taracza wykonana jest z tworzywa tego koloru...
Zamówiłem białe tarcze robione na zamówienie, jak będę je miał to zapodam <aparat>
www.extratuning.pl - to adres
www.extratuning.pl - to adres
Ostatnio zmieniony 08 sty 2008, 17:21 przez maniek75, łącznie zmieniany 1 raz.
popraw na jedno "N"maniek75 pisze:www.extratunning.pl - to adres
bo nie wchodzi ten link
widze, że ktoś już wcześniej odgrzał kotlecika i dał tego linka do tarcz jakie ja kce u siebie zrobić czyli
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Coupe quattro
http://cgi.ebay.pl/Plasma-Tacho-Tachosc ... dZViewItem na ebay są takie tarcze tzn te są chyba do 280 ale widać że do 300 też mają. Szkoda że mają skalę na niebiesko i podświetlenie
Wracając do ori białych z s2, może ma ktoś? Chętnie odkupię :mrgreen:
Wracając do ori białych z s2, może ma ktoś? Chętnie odkupię :mrgreen:
Ktoś do nich pisał po tym jak kilka miesięcy temu wklejałem linka do ich strony. Niestety wtedy nasi wschodni sasiedzi nie mieli tarcz do B4 ;/ Moznaby znowu zapytać..może gdyby mieli robić większą ilość wtedy coś by ruszyło.DRED pisze:to trzeba uderzyć do naszych sąsiadów niestety ja nie gawari pa ruski
ale zawsze da radę to jakoś ominąć
ludzie kupują graty ze stanów to czemu z rosji nie można kupić?? tylko nie wiem ile by to miało kosztować.
Hołardzie te zegary co podałeś fajne ale totalnie nie pasują do S2 ani do żadnego innego audi bo są na niebiesko podświetlane
te z rosyjskiej strony są jak na razie najlepsze
po za ori od RS2 qre kupe kosztują
ale za to nie maja tak ładnego znaczka S2 jak te od sąsiadów
zobaczymy może jak się znimi dogada to zrobimy zrzutkę i się kupi kilka sztukalców
te z rosyjskiej strony są jak na razie najlepsze
po za ori od RS2 qre kupe kosztują
ale za to nie maja tak ładnego znaczka S2 jak te od sąsiadów
zobaczymy może jak się znimi dogada to zrobimy zrzutkę i się kupi kilka sztukalców
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Te z EBAYa też są super,mnie się bardzo podobają białe z niebieskim podświetleniem,tylko zeby do diesla były bo to wyskalowanie do 300 to przegięcie :mrgreen:
Tak na marginesie jakby w B4 ori były niebieskie to by wszyscy chcieli niebieskie,a tak jest nieudaczne pomarańczowe to wszyscy szaleją za tym dziadostwem.
Tak na marginesie jakby w B4 ori były niebieskie to by wszyscy chcieli niebieskie,a tak jest nieudaczne pomarańczowe to wszyscy szaleją za tym dziadostwem.