[B3/B4/8B] Ukryte funkcje AC i BC
[B3/B4/8B] Ukryte funkcje AC i BC
Ostatnio natknąłem się na opis ukrytych funkcji AC i BC, nie jest tego dużo, ale jedna opcja jest bardzo ciekawa.
AC:
Przytrzymujemy przycisk od sprawdzania funkcji AC i nie puszczając go przekręcamy zapłon, pojawia się wersja kodowania. np "51"
BC:
Przytrzymujemy przycisk RESET i nie puszczając go przekręcamy zapłon, najpierw pojawi się jakaś wersja komputera (np a532), a po puszczeniu przycisku RESET liczba litrów paliwa w zbiorniku np. 132 oznacza 13.2 litra Naciskając strzałki góra/dół dostajemy informację o tym czy jest ustawiona jakaś korekta wskazań spalania (np. 0 = 0%) oraz na temat wersji językowej checka (np. EU)
AC:
Przytrzymujemy przycisk od sprawdzania funkcji AC i nie puszczając go przekręcamy zapłon, pojawia się wersja kodowania. np "51"
BC:
Przytrzymujemy przycisk RESET i nie puszczając go przekręcamy zapłon, najpierw pojawi się jakaś wersja komputera (np a532), a po puszczeniu przycisku RESET liczba litrów paliwa w zbiorniku np. 132 oznacza 13.2 litra Naciskając strzałki góra/dół dostajemy informację o tym czy jest ustawiona jakaś korekta wskazań spalania (np. 0 = 0%) oraz na temat wersji językowej checka (np. EU)
Re: [B3/B4/8B] Ukryte funkcje AC i BC
o jaką wersję kodowania chodzi? do czego to?jmm pisze: Przytrzymujemy przycisk od sprawdzania funkcji AC i nie puszczając go przekręcamy zapłon, pojawia się wersja kodowania. np "51"
To ustawiasz z tylu licznika tymi suwakami.cobra pisze:o jaką wersję kodowania chodzi? do czego to?jmm pisze: Przytrzymujemy przycisk od sprawdzania funkcji AC i nie puszczając go przekręcamy zapłon, pojawia się wersja kodowania. np "51"
41, 51, 61 itp
Pierwsza cyferka to liczba cylindrów, druga to jaki silnik i jaki kraj, 1 oznacza niemcy i benzynę zdaję się. Więcej Ci nie powiem, bo jakoś mnie nie interesowało :mrgreen:
U mnie jest 46 nie wiem czy ma to związek ale na zakręcie w lewo szczególnie, mając pół zbiornika paliwa włącza mi się bip i pali rezerwa <osohozi> Denerwujące Co z tym zrobić :?:jmm pisze:
AC:
no mam dizla to dawaj cyk cyk na dizla :lol: i zachodzę w głowę bo mi piszczy jak mam pół baku <osohozi> Dzięki.RaKo pisze:minon1, tak o to mi chodzi.Pewnie ustawiłeś sobie tam na Diesel,a tu lipa przestawisz na Benzin i bedzie git :mrgreen: I na wyświetlaczu tym możesz sobie właśnie ustawić szwabski albo angielski i troszkę inne niektóre ikonki.Popatrzysz i dojdziesz :mrgreen:
- radek kocio
- Forum Audi 80
- radek kocio
- Forum Audi 80
Hmmmmmmmmmmradek kocio pisze:rozumiem wszystko, pisałeś o jednej z opcji (tej ciekawszej) a ja chciałem zobaczyć co jeszcze potrafi mój BCOstatnio natknąłem się na opis ukrytych funkcji AC i BC, nie jest tego dużo, ale jedna opcja jest bardzo ciekawa.
No jak byś przeczytał do końca to jest tam opis pozostałych funkcji:
jmm pisze:Naciskając strzałki góra/dół dostajemy informację o tym czy jest ustawiona jakaś korekta wskazań spalania (np. 0 = 0%) oraz na temat wersji językowej checka (np. EU)