[B4 TDI] skrzynia biegów...
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
z a4 podejdzie jednak trzeba coś tam przerobic.trzeba coś skrucić chyba półosie.było już o tym na forum więc poszperaj troche. lepiej kupić skrzynie od a4 bo będzie napewno w lepszym stanie niz kilka lat starsza z b4. w sosnowcu jest firma zajmująca się sprzedażą skrzyń nowych i uzywanych.na wszystkie dają gwarancje.było też o tym na forym.kilka osób polecało ta firme.widziałem kilka razy kurierów z tej firmu jednak nie powiem ci jaka jest jej nazwa...
kurde... spoko opcja sie wydajeRaKo pisze:Podejdzie od A4 2001 bez przerabiania.Jak dobrze poszukasz to jest już ktoś na forum co to zrobił :mrgreen:
6 biegowa też podejdzie od passata tylko ma inne mocowanie(chodzi o łapy)to trzeba dorzeźbić :mrgreen:
a od A4 to od jakiegos silnika? i ma te same przełożenia?
od jakiego A4 kupowales?ClNEK pisze:ja mam skrzynie z audi a4 i polosie z audi b4 1.9 tdi wiec wg mnie nie ebdziesz musial nic przerabiac
Dokladnie jestem tego samego zdania...Pozatym przebieracw typach i modelach to polecam serwis ...Mi jak pasuje to wkladam ..Z doswiadczenia mojego zmienialem 3 skrzynie w zyciu 2 razy toyocie 2td no i teraz w mojej 90 tez w sumie ..w 2 pierwszych wypadkach zakladlem zamiast skrzynki z Tdiesla 88-91r skrzynie od benzynowych modeli 1 raz z picnica 2.0B 130 ps 97r troszke inne przelozenia krotsze ..pozniej mialem dostep do skrzynki z celicy byla praktycznie nowa 2.0B cos kolo 170ps ..I jeszcze krotsze przelozenia na miejscu zamiatalo auto d.lepiej niz na orginale pozatym na prostej moglem dieselka na 5biegu wykrecic do czerwonego 5tys/min co w efekcie dawalo 210km\h na orginale lecialem tylko 195 bo silniczek powyzej 4200 juz niewyrabial i trza by bylo sporej prostej zeby 210 wykrecic ..Aktualnie mam audi 90 b3 orginal 2.3b brat zmienial silniczek jest 1.6 td sb ale skrzynia od 2.3 mi to gra lubie takie skrzynie pozatym niemam gdzie w okolicy vmax-a rozwijac wole jak autko lepiej przyspiesza ..To tylko moje zdanie jak bys juz niemial wyjscia i chcial miec jak najbardziej podobne przelozenia to szukaj skrzynki z najslabszego motora benzynowego w a4 chyba 1.6 o ile reszta bedzie pasowala ..Pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/item287429150_sk ... 110ps.html
panowie, czy ta skrzynka podejdzie bez żadnych przeróbek?
gostek mówił ze auto jest chyba z 98 roku.
panowie, czy ta skrzynka podejdzie bez żadnych przeróbek?
gostek mówił ze auto jest chyba z 98 roku.