witam
w moim aucie mam takie zabezpieczenie, ktore odcina pompe paliwa, zamontowane przez poprzedniego wlasciciela, wiec nie wiem tak do konca co to jest i jak dziala, procz tego, ze zeby wylaczyc go, musze dotknac w okreslonym miejscu, gdzie jest podlaczone, oraz do masy(klamka)
nie uzywam tego, bo skoro i tak zalozylem gaz do autka(II gen), wystarczy autko odpalic i przelaczyc na gaz(2300 obrotow) zanim odetnie pompke paliwa(jakies 5-10s po odpaleniu)
po 1 chcialbym to zabezpieczenie, przerobic na jakis przelacznik ukryty odbijający(cos na styl dzwonka do drzwi), z tego wzgledu, ze niekiedy, jak jest zimno to immob. nie chce sie wylaczyc
po 2 chcialbym zrobic odciecie od gazu, ale tu pojawia sie problem, bo do wlacznika od gazu ida 4 kabelki i jesli dobrze mysle, to musialbym jeden z nich przeciac i przeniesc gdzies do jakiegos wlacznika ukrytego nr 2.
i tu pytanie moje, jako ze nie wiem zbytnio ktore z tych 4 kabelkow sa od czego, jak to ugryzc, ktory bym musial z nich przeciac, czy jest ryzyko, ze jakies ustawienia od tego gazu sie zresetuja, jesli odlaczylbym 'nie ten' kabel itd, czy najlepiej zadzwonic do zakladu, gdzie montowalem gaz?