Witam witam mam taki maly zestaw pytan do was.
No wiec tak ojciec kupil B4 2.0 ACE i ma tam dodatkowe zegary,
Pomyslalem sobie ze ja zrobie sobie takie u sb i mam pytanie z czujnikami oleju.
U niego na lapie do filtra oleju sa 3 czujniki dwa kolo siebie jeden to ten duzy z ktorego wychodza dwa przewody a drugi bialy z jednym przewodem i z tylu tez z jednym przewodem. Rozumiem ze ta duza bańka to czujnik niskiego ciśnienia do kontrolki na zegarach i dodatkowego zegaru ciśnienia drugi to czujnik wysikiego cisnienia. A od czego jest ten trzeci? I drugie moje pytanie gdzie w ng zamienie czujnik niskiego cisnienia na te bańkę i gdzie wkrece czujnik temperatury oleju. I czy ceny ktore widzialem za banke pinad 150zl to tak wszedzie i lepiej szukac uzywki na szrocie? Byl bym wdzieczny za zdjecia pogladowe tych czujnikow w ng.
Pozdrawiam.
[B4 2.3 NG] czujniki dodatkowych zegarow
To juz nie wiem teraz u ojca jak z bańki odlaczalem kabelki to raz nie pokazywal cisnieniaa a raz temperatury.
W ng bylo by inaaczej?
EDIT
ok po godzinach przewalania internetu już wiem co i jak tylko jedno nie wiem w etce śruba zamiast której wkręcamy czujnik temperatury oleju ma gwint M22X1,5 a czujniki beru i topran które są dostępne w sklepach mają gwint m10 więc chyba coś tu nie gra, a może nie wkręca się go w pompe oleju?
W ng bylo by inaaczej?
EDIT
ok po godzinach przewalania internetu już wiem co i jak tylko jedno nie wiem w etce śruba zamiast której wkręcamy czujnik temperatury oleju ma gwint M22X1,5 a czujniki beru i topran które są dostępne w sklepach mają gwint m10 więc chyba coś tu nie gra, a może nie wkręca się go w pompe oleju?