[B4 1.9 TDI 1z] Problem ze wskaznikiem poziomu paliwa
[B4 1.9 TDI 1z] Problem ze wskaznikiem poziomu paliwa
Witam,mam problem ze wskaźnikiem poziomu paliwa. Pokazuje mi nie dokładnie.Co może być przyczyna,gdzie szukać rozwiązania?
Takich tematów już było dużo, więc odsyłam Cię kolego do szukajki <GOOGLE> ...
A wariuje ci też wskaźnik temperatury ???
Jeśli ci prawidłowo pokazuje temperaturę (tzn.nie szaleje wskaźnik) to do sprawdzenia na 100% pływak w baku. W bagażniku jak wyciągniesz wykładzinę to przed tylnymi fotelami, znajdziesz czarną okrągłą puszkę. Jak odkręcisz to już będziesz wiedział co pod nią się znajduje i jak to odkręcić--- tam będzie pływak. Ścieżki tam pasuje polutować i powinno pomóc ( podobnie jak mi ).
Tylko ostrożnie z tymi plastikami.
A wariuje ci też wskaźnik temperatury ???
Jeśli ci prawidłowo pokazuje temperaturę (tzn.nie szaleje wskaźnik) to do sprawdzenia na 100% pływak w baku. W bagażniku jak wyciągniesz wykładzinę to przed tylnymi fotelami, znajdziesz czarną okrągłą puszkę. Jak odkręcisz to już będziesz wiedział co pod nią się znajduje i jak to odkręcić--- tam będzie pływak. Ścieżki tam pasuje polutować i powinno pomóc ( podobnie jak mi ).
Tylko ostrożnie z tymi plastikami.
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Kur..... m...ć ale mi się już wszytko miesza, złego słowa użyłem ( ścieżki ---> luty )
Chodzi mi nie o ścieżki tam gdzie chodzi potencjometr, tylko tam gdzie dochodzą przewody---> przelutować styki, ( przeważnie idą 2 lub 3 przewody- masa,rezerwa i na wskaźnik).
A ścieżki można przeczyścić benzyną ekstrakcyjną.....
Chodzi mi nie o ścieżki tam gdzie chodzi potencjometr, tylko tam gdzie dochodzą przewody---> przelutować styki, ( przeważnie idą 2 lub 3 przewody- masa,rezerwa i na wskaźnik).
A ścieżki można przeczyścić benzyną ekstrakcyjną.....
- szymon_xd2
- Forum Audi 80