[B4 2.0 ABT] Czy można podpiąć webasto BW50 pod klimatronik?
[B4 2.0 ABT] Czy można podpiąć webasto BW50 pod klimatronik?
Chciałbym aby webasto włączało nawiew na szybę po osiągnięciu temperatury.Dobrze byłoby aby uruchamiało klimatronik aby automatycznie sterował siła nadmuchu oraz klapkami.Webasto BW50.Czy jest taka możliwość?Teoretycznie chyba można się wpiąć pod przewody do wentylatora ale chodziłby wentylator na maks.obrotach od samego początku więc to słabe rozwiązanie.
-
- Forum Audi 80
Klimatronik audi 80 ma wyjście do sterowania ogrzewaniem postojowym
To sterowanie oznaczone na schematach jako J162
Najczęściej jest to pusty pin w kości D pin nr1
W jaki sposób odbywa się sterowanie jeszcze tego nie rozgryzłem ale jak coś bede wiedział dam znać bo jestem na etapie montażu Klimatronika oraz Webasto DW 50
To sterowanie oznaczone na schematach jako J162
Najczęściej jest to pusty pin w kości D pin nr1
W jaki sposób odbywa się sterowanie jeszcze tego nie rozgryzłem ale jak coś bede wiedział dam znać bo jestem na etapie montażu Klimatronika oraz Webasto DW 50
-
- Forum Audi 80
Podałem eksperymentalnie +12V na PIN 1D panela sterowania klimatyzacją i odpalil sie i podswietlil panel.
Zapamietuje ostatnie ustawienia predkości wentylatora .
Nie podpięte mam jeszcze sterowanie dmuchwą z Webasto ale podejrzewam ,że gdy włacza się webasto podaje sygnał (+12V ) na pin 1 kości D załacza ustaioną ostatnio predkość dmuchawy
Za ok tydzien gdy ogarnę do konca montaż klimy sprawdzę to dokładnie i dam znać
pozdrawiam
Zapamietuje ostatnie ustawienia predkości wentylatora .
Nie podpięte mam jeszcze sterowanie dmuchwą z Webasto ale podejrzewam ,że gdy włacza się webasto podaje sygnał (+12V ) na pin 1 kości D załacza ustaioną ostatnio predkość dmuchawy
Za ok tydzien gdy ogarnę do konca montaż klimy sprawdzę to dokładnie i dam znać
pozdrawiam