[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
Serio z tym płynem do naczyń. Nie gwarantuje że usuniesz wszystkie zanieczyszczenia. Czasami nawet nitro nie bierze jak są felgi zapuszczone. Najpierw tanie środki, jak nie wyjdzie to można próbować dalej. Kiedyś mylem mleczkiem Cif, pięknie schodzil asfalt i tłuszcz, ale zmatowalo lakier. Polerka i gotowe. Takie oto metody, kaukazkie...
- Marcin_Skiii
- Forum Audi 80
Witam, proszę o pomoc w dobraniu dystansów, nie mam pojęcia w jaki sposób zmierzyć potrzebną grubość. Może ktoś był już w identycznej sytuacji i powiedział by mi jaką mają mieć grubość lub podsunął jakiś pomysł jak zmierzyć.
Felgi RH ZW1, et60 8j.
80tka B4 silnik ABK napęd ośka.
Na felgi wrzuciłem oponki 205 profil 40 mikroskopijny naciąg więc spasowanie polega po prostu na tym aby rant był równo z błotnikiem. Problem polega na tym, że felgi maja rozstaw śrub 5x112 a piasta klasyczne 4x108 i nie potrafię przykrecić felgi zmierzyć jakiej grubości powinien być dystans bo na 1 śrubie nie osadzając na otworze centrującym stawianie auta na kole to głupota, na dniach wpadnie zestaw mts 60/60 jeśli to ma jakieś znaczenie.
PS.
Proszę o wyrozumiałość
Felgi RH ZW1, et60 8j.
80tka B4 silnik ABK napęd ośka.
Na felgi wrzuciłem oponki 205 profil 40 mikroskopijny naciąg więc spasowanie polega po prostu na tym aby rant był równo z błotnikiem. Problem polega na tym, że felgi maja rozstaw śrub 5x112 a piasta klasyczne 4x108 i nie potrafię przykrecić felgi zmierzyć jakiej grubości powinien być dystans bo na 1 śrubie nie osadzając na otworze centrującym stawianie auta na kole to głupota, na dniach wpadnie zestaw mts 60/60 jeśli to ma jakieś znaczenie.
PS.
Proszę o wyrozumiałość