Cześć.
W tym modelu Audi naczytałem gdzieś, że okropnie trudno wyciągnąć rozrusznik, nawet podobno trzeba kolektor popuścić. Sam wjechałem na kanał i widzę, że dostęp jest okropnie trudny do śrub rozrusznika i nie ma praktycznie nawet manewru do kręcenia jakimkolwiek kluczem, z jednej strony rury wydechowe, z drugiej strony chyba trzeba zdemontować poduszkę od silnika. Ma ktoś z Was jaką fajną fotoporadę lub ogólnie jakiś poradnik w jak najłatwiejszy sposób to zrobić lub w ogółe jak się do tego zabrać? W rozruszniku bendiks wysiada i już muszę coś z tym zrobić bo wkrótce już mi nie zatrybi wcale.
[B3 1.9 SD] Wymiana rozrusznika, jak najłatwiej?
Co prawda nie demontowałem rozrusznika w benzynie ale robiłem to w 1Z. Demontowałem akumulator i tą blaszkę co jest pod nim i miałem w miarę dostęp do śruby, drugą jakoś z dołu do tego przewody i jakoś poszło.
Myślę, ze w benzynie będzie podobnie z tego co patrzyłem kiedyś u siebie, bo rozrusznik trzyma się tylko na dwie śruby.
Myślę, ze w benzynie będzie podobnie z tego co patrzyłem kiedyś u siebie, bo rozrusznik trzyma się tylko na dwie śruby.