Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI 1Z] Pomoc przy czujnikach na Skraplaczu

ODPOWIEDZ
kowalmarcinek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 TDI 1Z] Pomoc przy czujnikach na Skraplaczu

Post autor: kowalmarcinek » 29 lip 2015, 21:36

cześć !
Mam 1.9TDi w którym zamontowałem klimatronik z wersji 2.0 benzyna
Graty pod maską mam już z mojej wersji silnikowej 1Z, Natomiast wiązka elektryczna jest od benzyny.
Wszystko pasowało do momentu gdy chciałem podłaczyć czujniki na skraplaczu.
Wiem według schematu mojej elektryki która wtyczka jest wysokiego ciśnienia (do odłaczania sprężarki ) a która niskiego( do załączania wentylatorów)

Gorzej już z czujnikami na skraplaczu bo nie dość ze tylko jedna wtyczka pasuje to nie wiem który to który czujnik .

Nie wiem czy pasowanie wtyczki to przypadek bo gdy je spiąłem to po właczeniu zapłonu przy jeszcze pustym układzie od razu wlaczały się wentylatory .
Po Nabiciu klimy to samo ....

pomoże mi ktoś rozpoznać który czujnik to wysokie a który niskie ciśnienie w 1Z?
Ostatnio zmieniony 30 lip 2015, 21:01 przez kowalmarcinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 29 lip 2015, 22:37

Jak odłączysz czujnik wysokiego ciśnienia to nie załączysz klimy Śniezynka się załączy i zgaśnie. Czujnik wysokiego ciśnienia ma zwarcie czyli "NC" wtyczka czerwona czerwony czujnik.
kowalmarcinek pisze:Nie wiem czy pasowanie wtyczki to przypadek bo gdy je spiąłem to po właczeniu zapłonu przy jeszcze pustym układzie od razu wlaczały się wentylatory .
To normalne bo wentylatory załącza sterownik nie czujnik niskiego ciśnienia, załącza wentylatory tylko w przypadku kiedy w układzie panuje zbyt wysokie ciśnienie wtedy wentylatory na maxa lub na drugi bieg o ile sa trzy biegi. Czujnik nieskiego ciśnienia ma rozwarcie czyli "NO" wtyczka żółta zielony czujnik.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 30 lip 2015, 11:27

kowalmarcinek, a gdzie tag _uwaga

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawiew, klimatyzacja, ogrzewanie.”