Witam
Dzisiaj zabrałem się za zrobienie przedniej szyby od kierowcy bo nie działa elektryka. Po zdjęciu przełącznika podłączyłem na krótko pod 12v i okazało się ze przełącznik jest zj...ny. Moje pytanie. Po co są te trzy kolejne piny w przełącznika??
I wybaczcie ze nie w temacie ale szybkie pytanie
Klamka od klapy avant jest stalowa czy ameliniowa?
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2015-07-31, 23:37 ]
Kolego jak jeszcze raz zobaczę taki słówko to będzie źle :!:
PieterB Przepraszam, postaram się aby więcej to się nie powtórzyło.
[B4 2.6 ABC] Przełącznik przednich elektrycznych szyb
[B4 2.6 ABC] Przełącznik przednich elektrycznych szyb
Ostatnio zmieniony 31 lip 2015, 23:53 przez MarianZLW, łącznie zmieniany 2 razy.
Właśnie sprawdziłem miernikiem przełącznik i są jakieś przejścia. Dodam jeszcze że otwieranie szyb nie działało ani od strony kierowcy ani od pasażera więc to chyba wina przełącznika.
[ Dodano: 2015-08-01, 21:32 ]
No i stało się to czego nie chciałem żeby się stało. Kolega poradził mi żeby sprawdzić czy jest plus we wtyczce od otwierania szyb. Niestety go nie ma za to prąd jest w pinach idących od kierowcy wiec przycisk jest popsuty przełącznik, ale sprawdzenie i przeczyszczanie styków może pomoże bo jak patrzyłem mirnikiem jakieś przejścia są w poszczególnych położeniach przełącznika. Co mogło się stać ze nie ma plusa w kablu od przełącznika szyb pasażera?! Spotkał się ktoś z czymś takim?
[ Dodano: 2015-08-01, 21:32 ]
No i stało się to czego nie chciałem żeby się stało. Kolega poradził mi żeby sprawdzić czy jest plus we wtyczce od otwierania szyb. Niestety go nie ma za to prąd jest w pinach idących od kierowcy wiec przycisk jest popsuty przełącznik, ale sprawdzenie i przeczyszczanie styków może pomoże bo jak patrzyłem mirnikiem jakieś przejścia są w poszczególnych położeniach przełącznika. Co mogło się stać ze nie ma plusa w kablu od przełącznika szyb pasażera?! Spotkał się ktoś z czymś takim?