Audi 80 B4 1.9 TDI Rubin Red Avant
Audi 80 B4 1.9 TDI Rubin Red Avant
Witam.
Od wczoraj jestem posiadaczem Audi 80 z 1994 roku.
Audi 80 B4 Avant.
Silnik 1.9 TDI 1Z.
Skrzynia Automatyczna AEG.
Kolor LZ3N Rubin Red.
Wyposażenie:
Elektryczne przednie szyby
Elektryczne lusterka
Klimatyzacja
2 x Airbag
Tempomat ( do naprawy)
Alufelgi i w zapasie o dziwo też jest alus )
Audiczka sprowadzona z Niemiec czeka mnie jeszcze rejestracja i założenie adaptacji - ręczny gaz i hamulec ponieważ poruszam się na wózku inwalidzkim.
Auto nawet w niezłym stanie z czego się ciesze. Ostatnio oglądałem kilka sztuk to po prostu były zwłoki aut. Zamierzałem kupić A6 C4 ale ciężko mi było znaleźć w dobrym stanie a wymogiem był automat. Trafiła mi się ta sztuka więc kupiłem z nadzieją, że będę zadowolony.
Do zrobienia w najbliższym czasie będę miał:
- uszkodzona klamka bagażnika całe szczęście da się go otwierać.
- tempomat nie działa
- podświetlenie licznika działa tylko do połowy
- problem z otwarciem maski trzeba ręcznie wyciągać dźwignie
- lampka w podsufitce nie działa
Na razie tyle zauważyłem ))
Na pewno klocki do wymiany. Sprzedawca mówił że rozrząd i olej wymieniał, ale chyba przymknę na to oko.
Silnik i skrzynia pracuje super. Auto ładnie się zbiera, a automat biegi przerzuca bez szarpnięć.
Wydaje mi się, że będzie pewnie termostat do wymiany, bo wczoraj przejechałem około 30 km a wskazówka pokazywała ok 70 st.
Na razie to tyle
Od wczoraj jestem posiadaczem Audi 80 z 1994 roku.
Audi 80 B4 Avant.
Silnik 1.9 TDI 1Z.
Skrzynia Automatyczna AEG.
Kolor LZ3N Rubin Red.
Wyposażenie:
Elektryczne przednie szyby
Elektryczne lusterka
Klimatyzacja
2 x Airbag
Tempomat ( do naprawy)
Alufelgi i w zapasie o dziwo też jest alus )
Audiczka sprowadzona z Niemiec czeka mnie jeszcze rejestracja i założenie adaptacji - ręczny gaz i hamulec ponieważ poruszam się na wózku inwalidzkim.
Auto nawet w niezłym stanie z czego się ciesze. Ostatnio oglądałem kilka sztuk to po prostu były zwłoki aut. Zamierzałem kupić A6 C4 ale ciężko mi było znaleźć w dobrym stanie a wymogiem był automat. Trafiła mi się ta sztuka więc kupiłem z nadzieją, że będę zadowolony.
Do zrobienia w najbliższym czasie będę miał:
- uszkodzona klamka bagażnika całe szczęście da się go otwierać.
- tempomat nie działa
- podświetlenie licznika działa tylko do połowy
- problem z otwarciem maski trzeba ręcznie wyciągać dźwignie
- lampka w podsufitce nie działa
Na razie tyle zauważyłem ))
Na pewno klocki do wymiany. Sprzedawca mówił że rozrząd i olej wymieniał, ale chyba przymknę na to oko.
Silnik i skrzynia pracuje super. Auto ładnie się zbiera, a automat biegi przerzuca bez szarpnięć.
Wydaje mi się, że będzie pewnie termostat do wymiany, bo wczoraj przejechałem około 30 km a wskazówka pokazywała ok 70 st.
Na razie to tyle
Ostatnio zmieniony 09 sty 2017, 16:19 przez robitech, łącznie zmieniany 5 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Dzięki za dobre słowo
Co do połysku to rzeczywiście stojąc na parkingu bardzo się wyróżnia ))
Oglądałem ją dokładnie i na razie żadnych podejrzanych rzeczy się nie dopatrzyłem po za tym, że miała kiedyś malowane przednie drzwi kierowcy. Silnik pracuje bardzo ładnie jestem w szoku, bo nie kopci nawet nie puści dymka )
1Z właśnie chodziło mi o taki silnik i dlatego kupiłem to Audi.
Klima działa zaje... mrozi aż miło. Miałem wcześniej inne auta, ale tutaj mrozi wyjątkowo. Brakuje mi tempomatu muszę podjechać do elektryka żeby sprawę obadał.
Będę u mechanika to zobaczę go od spodu jak wygląda do świętego spokoju. Szukam kogoś z okolic Łowicza, Kutna kto ma Vaga i jest obcykany )
Auto mi się podoba jest w oryginale nic nie kombinowane myślę, że mi posłuży
Jutro ją rejestruje i potem będę działał
Pozdrawiam
Co do połysku to rzeczywiście stojąc na parkingu bardzo się wyróżnia ))
Oglądałem ją dokładnie i na razie żadnych podejrzanych rzeczy się nie dopatrzyłem po za tym, że miała kiedyś malowane przednie drzwi kierowcy. Silnik pracuje bardzo ładnie jestem w szoku, bo nie kopci nawet nie puści dymka )
1Z właśnie chodziło mi o taki silnik i dlatego kupiłem to Audi.
Klima działa zaje... mrozi aż miło. Miałem wcześniej inne auta, ale tutaj mrozi wyjątkowo. Brakuje mi tempomatu muszę podjechać do elektryka żeby sprawę obadał.
Będę u mechanika to zobaczę go od spodu jak wygląda do świętego spokoju. Szukam kogoś z okolic Łowicza, Kutna kto ma Vaga i jest obcykany )
Auto mi się podoba jest w oryginale nic nie kombinowane myślę, że mi posłuży
Jutro ją rejestruje i potem będę działał
Pozdrawiam
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin