Witam, jestem posiadaczem Audi 80 B4, nie ukrywam, że polubiłem to auto i chciałbym nim jeszcze długo pojeździć.
Posiadam elektryczne lusterka i szyberdach, ale jak na złość szyby są na korbki. Jakie są mniej więcej koszta przerobienia szyb na elektryczne, chciałbym przerobić wszystkie, ale sam przód by wystarczył. Czy muszę do tego kupić boczki od osiemdziesiątki, która miała elektryczne szyby, czy można przerobić te, które mam? Pytanie też, co z dziurami po korbkach, gdyby wymiana boczków nie była wymagana. Zwykły mechanik się tego podejmie, czy musiałby to być jakiś elektromechanik, albo ktoś inny?
Pozdrawiam
B4 Przeróbka szyb na elektryczne
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
W każdym warsztacie zapieczone zawieszenie rozbiera się z pomocą młotka.Nukta pisze:nie rzeźnika
Lepiej popytaj też jakiegoś elektromechanika. A tak właściwie to sam mógłbyś wsadzić te podnośniki. W przednich drzwiach wystarczy wyjąć boczek i nie trzeba ściągać ramy.
Boczki dobrze by było wymienić albo szukać jakichś korków do zatykania otworów po uniwersalnych zestawach. Bo estetyczną alternatywą by było obicie boczków jakąś skórą albo skajem aby je zasłonić ale u tapicera zostawiłbyś tyle że był kupić z 10 kompletów boczków.
Najlepiej daj ogłoszenie na naszym forum albo popytaj ludzie jak duo czy swistak bo oni najprędzej sprzedali by ci cały zestaw w dobrej cenie. A jak będziesz kupował bo części, podnośniki, wiązka, panele/klamki, boczki to wyjdzie z 500zł.
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: