witam mam problem z kontrolka oleju jak odpale na zimnym piszczy dam gazu przestaje ale jak sie rozgrzeje to na wolnych lub na zbyd wysokim biegu piszczy caly czas od czego zaczac czujniki filtr oleju+nowy olej czy pompa juz umiera??
druga sprawa to taka iz jak jest zimny dosyc ladnie ciagnie jak na 1,6 a jak sie rozgrzeje to na trujce przy 50km/h pod leka gurke slabnie i trzeba redukowac ;/ filtr paliwa i przewody z baku do pompy wymienione tydzien temu filtra powietrza nie wymienilem z dawka na pompie nie krecilem nic poradzcie od czego zaczac co moze byc przyczyna co wymienic itp:)
[B3 1.6 RA/SB] kontrolka oleju i slabnie jak rozgrzany
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Sprawdź ciśnienie oleju na zegarze. I wtedy będzie wiadomo czy to czujnik szwankuje, czy pompa już nie domaga. Na pewno wymiana oleju pomoże jak już na to czas i przy okazji zrobienie płukanki też dobrze zrobi dla silnika.
bo wtedy ciśnienie oleju jest zawsze niższe gdy silnik się rozgrzeje. Ale ewidentnie i tak nic piszczeć nie powinno. Także najpierw sprawdź ciśnienie oleju-to dużo wyjaśnikrzys331 pisze:ale jak sie rozgrzeje to na wolnych lub na zbyd wysokim biegu piszczy caly czas
krzys331, ja bym zaczął od tego jaki filtr oleju zalozyles to znaczy ile miał dziur chodzi o to czy miał 4 czy 8 i ile miał stary? Ja zawsze zakładam na 8 dziur raz tylko w mk2 1.6 GTD miałem na 4 i przy prędkościach powyżej 100km piszczal i mrugala kontrolka od ciśnienia po wymianie filtra z 4 na 8 dziur problem zniknął.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z