[All] Schematy instalacji elektrycznej
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Słuchaj chyba nie potrzebne sie zaglebiamy . Klima wytrzymała trasę 150km
Jechałem 2,5 h cały czas na klimatyzacji . Wentylatory zwalniany na drugi bieg kiedy jechałem szybciej .
Jedynie to tylko tyle ze lekko slychac sprężarke i moim zdaniem odbiera ona sporo mocy mojemu silnikowi.
Klima ładnie , wydajnie dmucha .
Moze jak podam sygnały do Ecu to cos sie poprawi z mocą
Jechałem 2,5 h cały czas na klimatyzacji . Wentylatory zwalniany na drugi bieg kiedy jechałem szybciej .
Jedynie to tylko tyle ze lekko slychac sprężarke i moim zdaniem odbiera ona sporo mocy mojemu silnikowi.
Klima ładnie , wydajnie dmucha .
Moze jak podam sygnały do Ecu to cos sie poprawi z mocą
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Ale ze co słychać?Jedynie to tylko tyle ze lekko slychac sprężarke
Nie mocy nie przybędzie kiedy będziesz przyspieszał normalnie to klimy nie odłączy, to działa tylko kiedy jeździmy ekstremalnie czyli gaz do dechy, wyprzedzanie itd. dokładnie kiedy ecu wyliczy 100% obciążenia przez dłuższy okres.Moze jak podam sygnały do Ecu to cos sie poprawi z mocą
Dzisiaj akurat 36-37stC wienc ten wentylator na maxa powinien sie dość często włączać.kowalmarcinek pisze:Słuchaj chyba nie potrzebne sie zaglebiamy
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Długo czekać nie trzeba było klima is dead .
Czynnik na 99% jest , sprężarka się załącza, wentylatory tez ale na jakiś niższy bieg a Mrozu z nawiewu niet
Odłączyłem żółty czynnik i zero reakcji tzn sprężarka dalej włączona , wentylatory dalej się kręcą i dalej nie chłodzi .
Dobiega takie samo "syczenie" ze schowka i nic ...
Dodam ,że z biegiem czasu coraz żadziej wentylatory wchodziły na max speed ,coraz słabiej chłodziła.
Czynnik na 99% jest , sprężarka się załącza, wentylatory tez ale na jakiś niższy bieg a Mrozu z nawiewu niet
Odłączyłem żółty czynnik i zero reakcji tzn sprężarka dalej włączona , wentylatory dalej się kręcą i dalej nie chłodzi .
Dobiega takie samo "syczenie" ze schowka i nic ...
Dodam ,że z biegiem czasu coraz żadziej wentylatory wchodziły na max speed ,coraz słabiej chłodziła.
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Widocznie jeszcze trochę jest, ale zbyt mało by działało, wystarczy że ucieknie 50% czujnik jeszcze nie zadziała i kompresor będzie chodzić a wydajność klimatyzacji spadnie 90% .kowalmarcinek pisze:A czujnik niskiego ciśnienia nie powinien odłączyć kompresora ???
Chyba że się mylę i kompresor kaput.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80