[B4 AVANT] Czy takie koła podejdą ?
[B4 AVANT] Czy takie koła podejdą ?
Witam, jestem na kupnie felg. Znalazłem fajne 17" z oponami 215x40. Felga ma ET37 i dopatrzyłem się na 7JX17H7 (powinno być ok ale nie mam pewności ze zdjęcia). Z góry dzięki za info
Ostatnio zmieniony 16 gru 2007, 11:15 przez OGr, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, ja zakupiłem takie oto felgi do mojego Avancika http://www.allegro.pl/item263417048_263417048.html i powiem szczerze że jestem bardzo zadowolony, być może pomyślę o jakichś dystansach ale to jeszcze nie teraz, już nie mogę się doczekać na wiosnę, teraz założyć szkoda. <mikolaj> <mikolaj>
Akurat nie felga a bierznik opony nie moze wystawac za nadkole, dlatego sie tak naciaga opony przy szerszych felgach ( tak na marginesie )morzin pisze:A to źle? Felgi nie powinny wystawać poza nadkole (poza górną jego część) bo przecież to wygląda jak gówno w lesie.Te felgi beda mega schowane w nadkolach
Czasami niebiescy mogą sie doczepić, albo w skrajnym przypadku przeglądu nie podbiją. :mrgreen:
Chodzi mi o to ze felga z takim ET bedzie schowana jak 15'', nie chodzi mi o wystajaca felge za obrys auta a o ladne wypelnienie nadkola, zobacz sobie fotki u mnie w podpisie widac jak wygladaly riale ktore mialy et okolo 38 i 7.5 cala a jak wygladaja teraz borbety ktore maja 8 cali. Poprostu nie podoba mi sie jak felga jest strasznie schowana w nadkolu.
Bibol pisze:Witam, ja zakupiłem takie oto felgi do mojego Avancika http://www.allegro.pl/item263417048_263417048.html i powiem szczerze że jestem bardzo zadowolony, być może pomyślę o jakichś dystansach ale to jeszcze nie teraz, już nie mogę się doczekać na wiosnę, teraz założyć szkoda. <mikolaj> <mikolaj>
Bardzo ładne podobają mi się, ale cena tez niemała :mrgreen: Ale czego sie nie robi dla samochodu?
A mi odwrotnie, nie podoba mi się jak felga wystaje (naciągnieta opona) i nieważne czy to sama felga tak wystaje czy razem a oponą. :mrgreen:Poprostu nie podoba mi sie jak felga jest strasznie schowana w nadkolu.
Ale to jest moje zdanie
Witam. Felga, którą chcesz zakupić podejdzie na 100%. Jeśli ma ET 37 i 7J to będzie tak samo wystawała jak oryginalna aluminiowa 15. Tylko te oponki co są założone 215/40/17 będą o 3 cm mniejsze od oryginalnych, i będzie licznik dużo przekłamywał. Jeśli chciałbyś takie, jakie mają być w oryginale, to szukaj oponki 225/45/17. Pozdrawiam
Nie rozumiem o co Ci chodzi z tym, że pokonana droga nie ma nic wspólnego :?: Przecież napisałem, że licznik będzie zawyżał prędkość. Tym samym licznik będzie "bił" o 5 km więcej na każdą setkę. Nie jest to dużo, bo np. jak podczas sezonu letniego zrobisz 10000 km, to licznik wskaże 10500 km. Da się przeżyć. A licznik by zaniżał, gdyby koła były większe niż oryginalne. Pozdrawiamlabek pisze:Poprostu licznik bedzie pokazywal 100 km/h a ty tak naprawde bedziesz jechal 95... pokonana nie ma nic wspolnego. Skoro srednica kola jest mniejsza to za jednym obrotem poloski pokonujesz mniejsza droge... wiec bedzie zanizal przy mniejszej srednicy...