Witam,
Mam problem z układem chłodzenia w moim aucie od jakiegoś czasu ucieka mi płyn chłodniczy,
wymieniłem już chyba wszystkie krućce i dalej ucieka co Ciekawe czasem widać ze cieknie ale nie robi się kałuża pod autem widać że coś tam kapie z osłony silnika (tej plastikowej) i potem długo nic głównie ucieka jak silnik pracuje ale zaglądałem pod maskę i nic nie widać żeby coś ciekło czy żeby było mokro, podejrzewam że może to być uszczelka pod głowicą ale nie wiem jak to sprawdzić.
Nie wiem też czy to nie jest wina tego że przez ten wyciek leje wodę do chłodnicy a nie płyn i czy ta woda nie paruje i przez to ubywa.
Z góry dzięki za pomoc
[CABRIO 1.9 AHU] Uciekający płyn chłodniczy
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Patrzyłem Wczoraj pod maskę (oczywiście osłonę ściągnąłem) ale nie zauważyłem białego nalotu ale chyba mam nowego podejrzanego jak tak zaglądałem pod maskę i schyliłem głowę to miałem wrażenie jakby kapało z pod chłodnicy słychać było jak krople gdzieś kapią ale nie widziałem gdzie.
A gdzie go zlokalizuje bo nie wiem nawet jak wygląda?hudy pisze:Zerknij też na brok bo one też po latach lobią puszczać.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Wpisz sobie w google brok silnika i będziesz wiedział czego szukać. No i nie ma jednego tylko kilka obok siebie. u mnie akurat własnie ciekło z niego i za cholerę nie mogłem zlokalizować wycieku. Dopiero na kanale wyszło skąd leci.JarO94wroc pisze:A gdzie go zlokalizuje bo nie wiem nawet jak wygląda?
-
- Forum Audi 80