Audi 80 B4 1.9 TDI Rubin Red Avant
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Dzięki za informacjeKrzysiek 84 pisze:864 obr/min jest chyba w ori, w adaptacjach mozna zmienić
[ Dodano: 2015-08-06, 23:15 ]
Audi zarejestrowane niestety opłata recyklingowa nadal jest ((
OC najtaniej wyszło w Proamie.
[ Dodano: 2015-08-15, 19:56 ]
Adaptacja założona teraz można śmiało śmigać.
[ Dodano: 2015-08-18, 14:22 ]
Od kilku dni zaczął mi piszczeć pasek klinowy. Zaczynał piszczeć kiedy silnik był zimny i po paru minutach przestawał zawsze na wolnych obrotach. Oprócz tego na wolnych obrotach kręcąc kierownicą można było wyczuć szarpanie tak jakby wspomaganie ra działało, a raz nie.
Dzisiaj kupiłem pasek cena 19 zł plus wymiana 30 zł. Mam nadzieję że teraz będzie cisza. Czekam aż auto ostygnie ))
[ Dodano: 2015-08-19, 17:26 ]
Wspomaganie teraz chodzi dobrze ale pisk jest nadal. Polałem wodą pasek wieloklinowy pisk na chwilę ustał. Wydaje mi się że to gdzieś w okolicach sprężarki klimatyzacji.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Dzisiaj odpaliłem i psiknąłem plakiem na pasek wieloklinowy i po chwili ucichło zobaczę na jak długo.
[ Dodano: 2015-09-03, 16:56 ]
Podświetlenie licznika zrobione.
Zrobione też podświetlenie regulacji temperatury. Zostało mi jeszcze do zrobienia podświetlenie wskazań lewarka skrzyni biegów automat. Na razie nie wiem jeszcze jak dostać się do żarówki. Znajdę chwilkę to pokombinuje może się uda.
[ Dodano: 2015-09-03, 16:56 ]
Podświetlenie licznika zrobione.
Zrobione też podświetlenie regulacji temperatury. Zostało mi jeszcze do zrobienia podświetlenie wskazań lewarka skrzyni biegów automat. Na razie nie wiem jeszcze jak dostać się do żarówki. Znajdę chwilkę to pokombinuje może się uda.
Jak zdejmiesz z zegarów wyświetlacz biegów to odkręcasz dwie srebrne śrubki i wyjeżdża Ci wyświetlacz a zostaje płytka z żarówka, tak jest w przypadku termometru i tu pewnie jest tak samo. Tylko że żaróweczka tam jest malutka i mało miejsca do lutowania, ale da się zrobić nawet starą ciężką lutownicą
Obrotek załóż
Obrotek załóż
Na zegarach też właśnie mi nie świeci, a chodziło mi o podświetlanie przy lewarku skrzyni automat bo właśnie tam też mi nie działa i chciałem to zrobić. Co do obrotomierza to pewnie kupię cały licznik i zamontuje )Roman_S pisze:Jak zdejmiesz z zegarów wyświetlacz biegów to odkręcasz dwie srebrne śrubki i wyjeżdża Ci wyświetlacz a zostaje płytka z żarówka, tak jest w przypadku termometru i tu pewnie jest tak samo. Tylko że żaróweczka tam jest malutka i mało miejsca do lutowania, ale da się zrobić nawet starą ciężką lutownicą
Obrotek załóż
Dzięki za poradę na pewno skorzystam.
- Krzysiek 84
- Junior Admin