[all] Model Color Edition - kilka pytań o ilość i szczegóły
[all] Model Color Edition - kilka pytań o ilość i szczegóły
Witam! Posiadam 80tkę B4 1Z w tak zwanej Color Edition. Jedyne co w internetach znalazłem to to, że większość CE to wiśniowy metalik jak u mnie i wyróżniają się od zwykłych 80tek tym, że:
- Wszystkie elementy nadwozia są tej samej barwy (nie daj Boże coś rozbić!)
- Tylne lampy też są inne.
- Samochód posiada inny wzór tapicerki, że tak to nazwę "kwadracikowy" Każdy inny kolor nadwozia ma swój dominujący kolor we wzorze. U mnie, wiadomo, są czerwonawe kwadraciki.
- Dziwnym trafem zawuażyłem ubogie wyposażenie w porównaniu do zwykłych 80tek B4.
Ma ktoś informację ile tego wyszło oraz w jakim okresie, jakaś geneza i czy są jeszcze jakieś różnice od zwyczajnych egzemplarzy?
- Wszystkie elementy nadwozia są tej samej barwy (nie daj Boże coś rozbić!)
- Tylne lampy też są inne.
- Samochód posiada inny wzór tapicerki, że tak to nazwę "kwadracikowy" Każdy inny kolor nadwozia ma swój dominujący kolor we wzorze. U mnie, wiadomo, są czerwonawe kwadraciki.
- Dziwnym trafem zawuażyłem ubogie wyposażenie w porównaniu do zwykłych 80tek B4.
Ma ktoś informację ile tego wyszło oraz w jakim okresie, jakaś geneza i czy są jeszcze jakieś różnice od zwyczajnych egzemplarzy?
Ostatnio zmieniony 07 sty 2017, 20:02 przez Burbon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- jomiskin13
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Silnik: 2.3 NG
CE to przedewszystkim lampy z charakterystycznym kwadracikiem tylko na wstecznym a nie na całej długości jak w standardzie ( https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... RYgSqOudaL ) malowanie jednokolorowe no i charakterystyczne kołpaki występujące tylko w tej wersji. Wyposażenie? Jak kto chciał tak miał.
CE występował w 5 kolorach, takim jak Twój bordowym, srebrnym ly7t, czerwonym laserrot tak jak w wersji Competition, zielony oraz czarny.
wszystkie były produkowane w latach 94r więc wszystkie miały już boczki tzw parapety:
w dwóch kolorach, takim jak Twój i niebieskim.
wszystkie oferowane były tylko w 3 silnikach, diesel 1z oraz benzyna ABK, ABT
Wiecej możesz pooglądać na stronce pewnego ruska, fajnie to wszystko zebrał w oparciu o katalog: https://www.drive2.ru/b/288230376152213868/
CE występował w 5 kolorach, takim jak Twój bordowym, srebrnym ly7t, czerwonym laserrot tak jak w wersji Competition, zielony oraz czarny.
wszystkie były produkowane w latach 94r więc wszystkie miały już boczki tzw parapety:
w dwóch kolorach, takim jak Twój i niebieskim.
wszystkie oferowane były tylko w 3 silnikach, diesel 1z oraz benzyna ABK, ABT
Wiecej możesz pooglądać na stronce pewnego ruska, fajnie to wszystko zebrał w oparciu o katalog: https://www.drive2.ru/b/288230376152213868/
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Krzysiek 84
- Junior Admin