[B4]Brak ciągłego świecenia oświetlenia wewętrznego
-
- Forum Audi 80
[B4]Brak ciągłego świecenia oświetlenia wewętrznego
Witam, ostatnio bawiłem się podłączając gównoledy od kumpla do jazdy dziennej. Po czym okazało się, że są nic nie warte więc je wyrzuciłem. Lecz po chwili okazalo się, ze nie dziala mi tryb ciagly oswietlenia wewnetrznego oraz boczna lampka pasażera z przodu. Dzialają natomiast gdy otworze drzwi lub przekrece kluczyk. co to moze byc, czy mogł pasc bezpiecznik? Dodam, ze to pierwsza moja 80ka i jestem troszke zielony. A wczesniej wszzystko dzialalo.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2015, 22:00 przez piotrpanter, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Myślisz, że nie próbowałem grzebać? Otóż problem owszem jest opisany ale odwrotny do mojego czyli świecący się tryb ciągły a nie działający przy otwieraniu drzwi. A u mnie jest brak trybu ciągłego we wszystkich lampkach i w ogóle nie świeci lampka z przodu pasażera (pewnie przez to, że ma ona do wyboru jeden tryb). Dodam, że zauważyłem zerwany kabel od krańcówki pod maską. Naprawiłem go i dalej nic.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Wyjmij środkową lampkę i zobacz czego brakuje na wtyczce. Jak masz dodatkowe lampki to będą dwie takie same wtyczki, ale tylko jedna będzie zasilająca a druga idzie do reszty lampek. Sprawdzasz oczywiście zasilającą (po jej wypięciu powinny zgasnąć wszystkie lampki a nie tylko dodatkowe). Na pewno będzie miał stały plus jedną masę pojawiającą się po otwarciu drzwi i jedną stałą masę. I jeśli lampka wcale się nie zapala przy włączaniu na stałe to tej masy pewnie nie będzie.
Plus powinieneś mieć jak zapala się po otwarciu drzwi bo ta funkcja jak i ręczne włączenie są obsługiwane masą.
Plus powinieneś mieć jak zapala się po otwarciu drzwi bo ta funkcja jak i ręczne włączenie są obsługiwane masą.