[B4 2.0 ABK] Duży pobór prądu na postoju.
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Duży pobór prądu na postoju.
Witam, szybko padał mi akumulator więc postanowiłem zmierzyć czy coś nie szarpie prądu na postoju. Wynik był dość oszałamiający bo aż 300mA, gdzie powinno być koło 10mA. Wypiąłem radio nic, niefabryczny alarm i centralny nic. Zabrałem się za bezpieczniki i po wypięciu bezpiecznika nr 4 i 19 pobór spadł do 15mA(minimalnie za dużo ale biorąc pod uwagę kiepskiej klasy zamontowany autoalaram, imo i centralny w jednym powiedzmy, że byłbym z takiego poboru zadowolony narazie bo i tak chcę się tego ustrojstwa pozbyć). Rozszyfrowałem z niemieckiego i tabelki, że to bezpieczniki m.in. od centralnej blokady drzwi i komputera pokładowego, niestety na tym moja wiedza się kończy i nie mam pojęcia jak temu zaradzić... Skąd może się brać taki pobór na tych obwodach w stanie spoczynku i jak go zniwelować?
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ale tu nic nie trzeba rozszyfrowywać bo masz opis https://audi80.pl/topics7/all-opis-b ... -vt120.htm trzeba było tylko poszukaćlukaszgucio1 pisze:Rozszyfrowałem z niemieckiego i tabelki, że to bezpieczniki m.in. od centralnej blokady drzwi i komputera pokładowego,
Nie wiem teraz tylko na którym to obwodzie masz taki pobór na 4 czy 19 :?:
Komp silnika pobiera jeszcze długo prąd po wyłączeniu silnika więc radzę sprawdzić jeszcze raz ten pobór na tym obwodzie po jakiejś pół godzinie, chodź nie pamiętam już dokładnie po jakim czasie ecu przestaje pracować., Gdzieś na forum było pisane możesz poszukać.
-
- Forum Audi 80
Teraz z polskim tłumaczeniem już rozumiem co ma wspólnego bagażnik z tymi bezpiecznikami na obydwu obwodach jest spory obwód spada i wzrasta przy wyciąganiu/wkładaniu bezp, a że jest to komp pokł jak rozumiem od spalania itd a nie silnika to czekanie pewnie nic mu nie pomoże zwłaszcza, że aku jest tak szarpane że można stwierdzić, że ten pobór nie ustaje:( już znalazłem jakąś rzeźbę z taśmą izo w roli głównej w wiązce idącej przez drzwi kierowcy więc mam zamiar temu się przyglądnąć.