[B4 1.9 1Z] Skrzynia EEN
Dzisiaj spr dokładnie prędkość i obroty i 2 tyś to jakieś 96-97km na 195/65/15 ,100km to delikatnie ponad 2 tyś wskazówka jest.
[ Dodano: 2014-11-20, 12:00 ]
Nie dawało mi spokoju dlaczego ta łapa nie pasowała na otwór z jak już 2 skrzynie montowałem i było ok a u mnie nie i doszedłem co było nie tak porostu kolega odwrotnie przykręcił mi łapę do skrzynia dlatego nie zgrywał się otwór na śrubę wymieniłem łapę dałem tak jak powinno być i pasuje wszystko idealnie <ok>
Kolego mati581 pewnie i u Ciebie też tak jest.
[ Dodano: 2014-11-20, 12:00 ]
Nie dawało mi spokoju dlaczego ta łapa nie pasowała na otwór z jak już 2 skrzynie montowałem i było ok a u mnie nie i doszedłem co było nie tak porostu kolega odwrotnie przykręcił mi łapę do skrzynia dlatego nie zgrywał się otwór na śrubę wymieniłem łapę dałem tak jak powinno być i pasuje wszystko idealnie <ok>
Kolego mati581 pewnie i u Ciebie też tak jest.
kilka pytan
wczoraj wywalilem skrzynie do sprzegla bo szarpalo, okazalo sie ze ze polecialy sprezyny i uuszkodzily obudowe tarczy. sprzeglo do wymiany komplet w poniedzialek kupuje nowe, zamach juz lizniety.
2 temat. zlalem olej ze skrzyni kupa opilkow 3 bieg zgrzytal. polecial pewnie synchronizator. dzisiaj kupilem EEN skrzynie z pasata jest inny wysprzeglik tzn, jakas plastikowe zlacze a nie wkrecane tak jak w mojej baa. czy wysprzeglik bedzie pasowal z baa do een.
3 temat jakim olejem zalac skrzynie EEN tak samo 75w90 pelen syntetyk gl4.
4. jakim momentem dokrecamy kolo zamachowe.
5. jaki momentem docisk sprzegla.
wczoraj wywalilem skrzynie do sprzegla bo szarpalo, okazalo sie ze ze polecialy sprezyny i uuszkodzily obudowe tarczy. sprzeglo do wymiany komplet w poniedzialek kupuje nowe, zamach juz lizniety.
2 temat. zlalem olej ze skrzyni kupa opilkow 3 bieg zgrzytal. polecial pewnie synchronizator. dzisiaj kupilem EEN skrzynie z pasata jest inny wysprzeglik tzn, jakas plastikowe zlacze a nie wkrecane tak jak w mojej baa. czy wysprzeglik bedzie pasowal z baa do een.
3 temat jakim olejem zalac skrzynie EEN tak samo 75w90 pelen syntetyk gl4.
4. jakim momentem dokrecamy kolo zamachowe.
5. jaki momentem docisk sprzegla.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A ja zmieniłem na:
Castrol SYNTRANS TRANSAXLE 75W-90
W pełni syntetyczny olej przekładniowy wzbogacony pakietem podnoszącym ochronę ponad wymagania API GL-4+. Zaaprobowany w VW 501.50 i odpowiedni do konwencjonalnych skrzyń biegów, zblokowanych z przekładnią główną, skrzyń rozdzielczych i innych aplikacji wymagających oleju zgodnego z API GL-4+.
Jeśli ktoś jest zainteresowany swapem dotychczasowej skrzyni biegów na EEN to w dziale:
Tuning i rezanie / Warsztat czyli zrób to sam / Naprawy
umieściłem opis wymiany skrzyni biegów CVC na EEN - podobnie będzie z BAA
https://audi80.pl/topics75/b4-tdi-wy ... t97612.htm
Castrol SYNTRANS TRANSAXLE 75W-90
W pełni syntetyczny olej przekładniowy wzbogacony pakietem podnoszącym ochronę ponad wymagania API GL-4+. Zaaprobowany w VW 501.50 i odpowiedni do konwencjonalnych skrzyń biegów, zblokowanych z przekładnią główną, skrzyń rozdzielczych i innych aplikacji wymagających oleju zgodnego z API GL-4+.
Jeśli ktoś jest zainteresowany swapem dotychczasowej skrzyni biegów na EEN to w dziale:
Tuning i rezanie / Warsztat czyli zrób to sam / Naprawy
umieściłem opis wymiany skrzyni biegów CVC na EEN - podobnie będzie z BAA
https://audi80.pl/topics75/b4-tdi-wy ... t97612.htm