Bedzie ciut słabsze bo im wyższy oktan tym mniej wybuchowe, choć silnik ma możliwości wyprzedzenia zapłonu na te paliwo to jednak stara jednostka Pb100 była stworzona do turbodoładowanych silnikach jak i bardzo wyżyłowanych. Co nie zmienia faktu że jest lepsze dla silnika kultura pracy dynamika. Gdy chcesz rakiety musisz zalewać paliwo z jak najmniejszym oktanem.2.0E ABK Avant pisze:A jak jest z mocą na 100 oktan mierzył ktoś swoje NG
[90 B3 2.3 NG] Podłączenie ACBC oraz sygnału spalania
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Wprowadziłem cię w błąd, to dobre działanie dopóki nie ruszysz to pokazuje ostatnie spalanie całościowe. Po ruszeniu następuje reset i liczenie od nowa.2.0E ABK Avant pisze:
1. Dlaczego funkcja pokazywania wypalonego paliwa od momentu uruchomienia silnika (ta w prawym górny rogu BC) wchodzi na 0.2L czasami na 0.3L i nie nalicza dalej? Próbowałem resetować i to samo
-
- Forum Audi 80
Kolego sprawdziłem to i masz w 100% rację. Funkcja działa ale na zasadzie od zapłonu do zapłonu i nalicza spalone paliwo od początku. Ostatnio po mieście po prostu jadąc na 17km wyszło 1.8 litra, włącznie z nagrzewaniem silnika, parkowaniem korkami itd. czyli działa prawidłowo
Naprawdę ciekawa funkcja, Audi to jednak klasa sama w sobie, dzięki za wskazówkę
Według mnie średnia prędkość jest mało przydatną funkcją, bo nijak odnosi się do rzeczywistości
Naprawdę ciekawa funkcja, Audi to jednak klasa sama w sobie, dzięki za wskazówkę
Według mnie średnia prędkość jest mało przydatną funkcją, bo nijak odnosi się do rzeczywistości
2.0E ABK Avant, jak wygląda sprawa z podłączeniem tych 3 przewodów do przepływomierza? Z tego co czytam to wnioskuję że nie robiłeś tego. Tutaj o tym było. Mogę być w błędzie, ale szła tam czerwona okrągła wtyczka.