[80, 1,8, B3]przewody hamulcowe - wymienić czy nie?
[80, 1,8, B3]przewody hamulcowe - wymienić czy nie?
cześć. Jestem posiadaczem 25-o letniej 80-tki B3. Przebieg niewielki bo tylko 150 tysiaków najechane ale wiek już ma. Grubo ponad 10 lat - ja liczę że nawet 15 - auto stało w garażu. Teraz zacząłem sobie je remontować i powoli wszystko wymieniam. Zastanawiam sie nad przewodami hamulcowymi. Mechanik mi powiedział że ich stan wizualny jest dobry ale ja sie mimo wszystko obawiam i zastanawiam czy by ich nie wyminić. Płyn mam nowy. Czytałem na necie że się profilaktycznie co kilka lat powinno to robić. Co radzicie? U mnie bezpieczeństwo to podstawa ale jeżeli faktycznie jest to zbędne? Sam nie wiem.
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Witajcie
Wybaczcie, że odświeżam kotleta ale mam prośbe do was , do osób ogarniętych w przewodach hamulcowych Otóż : Potrzebuje wymiary miedzianych przewodów hamulcowych jakie ida do calego układu hamulcowego . Hamulce tarczowe przód i tył z ABS . Pomozecie?
z gumowymi raczej nie bedzie problemow zadnych tylko te miedziane potrzebuje
Wybaczcie, że odświeżam kotleta ale mam prośbe do was , do osób ogarniętych w przewodach hamulcowych Otóż : Potrzebuje wymiary miedzianych przewodów hamulcowych jakie ida do calego układu hamulcowego . Hamulce tarczowe przód i tył z ABS . Pomozecie?
z gumowymi raczej nie bedzie problemow zadnych tylko te miedziane potrzebuje