[All] Ile palą nasze autka ?
W ostatnim czasie zauwazylez ze pali mi duzo wiecej jak zwykle, 12,5 litra na 100km w cyklu mieszanym no i w zime, dodam ze to jest silnik 1.8 ds na gazniku pierburg 2E i ma mocy 90KM, instalacja lpg lovato. kiedys w zime nie wychodzil z 10litrow i niewiem co moze byc, zmienilem swiece na nowe filtr powietrza, wyregolowany jest dobrze, powiedzcie ile wam pali ten silnik, nie zauwazylem nikogo kto by podal wartosc spalania tego silnika. ma przejechane 260tys i mierzony mial cisnienie sprezania jakies 60tys temu i miala 13.5, no i 21 lat:) aa i jescze jedno czy jezeli mam wlaczone ogrzewanie tylnej szyby non stop to czy moze to w znacznym stopniu przyczynic sie do zwiekszenia spalania???
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podłączę sie pod ten.
Powiedzcie, jakie są różnice w spalaniu waszych 80tek, przy włączonej klimie manualnej i bez?
Ja mam swoją B4 od końca września, wiec nie miałem okazji się o tym przekonać ...
Podejrzewam, że jest to bolesna dla kieszeni różnica . Mam rację :?:
Powiedzcie, jakie są różnice w spalaniu waszych 80tek, przy włączonej klimie manualnej i bez?
Ja mam swoją B4 od końca września, wiec nie miałem okazji się o tym przekonać ...
Podejrzewam, że jest to bolesna dla kieszeni różnica . Mam rację :?:
Powiem tak ja różnicy nie widzę specjalnej, ojcic ma skode fabie 1.2 HTP i ma klime po włączeniu jest róznica jakieś 1,5l PB mały silnik (3 cylindrowy) i strasznie go obciąża klima. W audi tez mam klime ale nie wydaje mi się żeby go specjalnie obciążała różnica nie jest aż tak straszna. Wole zalać więcej a w komfortowych warunkach jechać, wcześniej nie miałem i dlatego teraz nie kupie już auta bez klimy.
Na trasie (średnia predkość ok. 140km/h) gazu wychodzi jakieś 15litrow, benzyny - 12l.Audifan pisze:a tak z ciekawości ile Ci pali twoja niunia ??
Po mieście około 16l gazu, a benzyny 13l... :roll:
To uroki 4x4 - mam 2.0 115KM quattro
[ Dodano: 2007-12-20, 23:32 ]
Napawa to otuchą... Dziękitumbo pisze:po mieście z klimą to max 14