[B4 1.9 1Z] Sprawdzenie oryginalnego przebiegu z ECU
-
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
[B4 1.9 1Z] Sprawdzenie oryginalnego przebiegu z ECU
Wiatm! Jeżeli ten temat był już poruszany to przepraszam, ale takiego nie znalazłem. Pytanie brzmi: czy z ECU można odczytać jaki jest faktyczny przebieg autka? Moje Audi jest z 92r.. Chciałbym się dowiedzieć jaki jest jego faktyczny przebieg, bo gdy był kupowany to na 100% był kręcony i jeszcze od tego kręcenia pękła zębatka w trybiku w liczniku i nie nabija kilometrów. Licznik analogowy można spokojnie kręcić i nikt się nie skuma, ale żeby cofnąć go w ECU trzeba wiedzieć i umieć. Jako, że jest problem żeby do B4 trafić z oprogramowaniem, to sądzę, że temu, kto go cofał nie chciało się cofnąć go w ECU. Ktoś coś o tym wie lub to robił? Pomożecie? Z góry dzięki!
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
PieterB pisze:Ogólnie to raz wyjmowałem licznik żeby naprawić brzęczyk i żeby go przekręcić wystarczy tylko go rozkręcić
No dokładnie w przypadku VDO to prosto wystarczy rozkręcić i przestawić. W przypadku UN4 jak rozkręcisz możesz go wyrzucić do śmietnika, choć istnieje możliwość uruchomić na stole ale nie chce mi się wieżyc zęby ktoś bawił się licznikiem dwa miesiące na stole by go przekręcić.Z tego co mi się kojarzy t z licznikiem vod nie ma problemu ale gorzej jest z un4.